Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Τριαντόπουλος στο Πρώτο: Αναμένεται να εξαντληθούν στα πρώτα λεπτά τα vouchers για Β. Εύβοια και Σάμο- Να σπεύσουν όσοι θέλουν κάρτες (audio)

Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 18.000 κάρτες για το πρόγραμμα North Evia-Samos Pass, 12.000 άυλες ψηφιακές κάρτες για την βόρεια Εύβοια και 6.025 για την Σάμο.

«Για τον Αύγουστο δεν είχαμε στον προγραμματισμό μας πολλές κάρτες γιατί δεν μας ενδιέφερε να ωθήσουμε τόσο πολύ τον κόσμο τον Αύγουστο για τις δύο περιοχές γιατί ήταν γεμάτες, οπότε θέλαμε να διοχετεύσουμε την στήριξη, τους άλλους μήνες. Έτσι για τον Σεπτέμβριο έχουμε 13.800 νέες άυλες ψηφιακές κάρτες, για τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν από τις 12:00 να μπουν στην πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr και να κάνουν το αίτημά τους» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Επισήμανε πως «αν η τάση είναι η ίδια όπως και τις προηγούμενες φορές μέσα σε λίγα λεπτά θα εξαντληθούν οι κάρτες οπότε παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας που θέλουν, να σπεύσουν να μπουν». Όπως ανέφερε, το κόστος ανταποκρίνεται σε περίπου 2,7 εκατ. ευρώ και δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, οπότε μπορεί ο καθένας να μπει για να πάρει την κάρτα, που αντιστοιχεί σε 150 ευρώ για την βόρεια Εύβοια και σε 300 ευρώ για την Σάμο. «Με την κάρτα μπορεί να πληρώσει κάποιος είτε το δωμάτιό του, είτε το εστιατόριο ή το κάμπινγκ ή την εσωτερική του μετακίνηση στην περιοχή. Δεν περιλαμβάνονται τα ακτοπλοϊκά γιατί σκοπός ήταν τα χρήματα να πάνε στην περιοχή και να είναι αυτή η κάρτα ένα κίνητρο να πάει κάποιος εκεί και να ξοδέψει τοπικά καθώς και υπάρχει ανάγκη να τονωθεί οικονομικά η κοινωνία» τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος.

«Σκεφτόμασταν πώς μπορούμε στοχευμένα να βοηθήσουμε αυτές τις δύο περιοχές. Είναι δυο περιοχές, η βόρεια Εύβοια και η Σάμος που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, η βόρεια Εύβοια από την μεγάλη πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού πυρκαγιές, η Σάμος από τον σεισμό, η οποία έχει και το φορτίο της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών όλη την προηγούμενη περίοδο» συμπλήρωσε. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τώρα ακολουθεί ο Σεπτέμβριος. «Έχουμε συμπεριλάβει και τον Οκτώβριο, οπότε στόχος είναι να έχουμε επισκέπτες στις περιοχές και τους επόμενους δύο μήνες έτσι ώστε να μπορέσει και επιπλέον κόσμος να επισκεφτεί τις περιοχές και να τις τονώσει» σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος, ενώ διευκρίνισε πως εάν κάποιος δεν έχει κάνει χρήση της κάρτας του, το ποσό διατίθεται σε νέους δικαιούχους τον επόμενο μήνα. «Αν κάποιος έχει πάρει την κάρτα τον Ιούλιο και δεν έχει καταναλώσει την κάρτα του, αυτό που μένει αδιάθετο, επιστρέφει στον κουβά του προγράμματος και διατίθεται σε νέο δικαιούχο» ανέφερε.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισήμανε ακόμα, ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους πληγέντες πολίτες της πυρκαγιάς της Αττικής προ εβδομάδων, άρα μπορούν να μπουν στο arogi.gov.gr για να πάρουν την πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής είτε το σπίτι τους έχει κριθεί ακατάλληλο είτε έχει σημαντικές ζημιές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More