Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός για Δήμους και υπηρεσίες

Σημαντικά βήματα προς τα μπρος αναμένεται να κάνει η Ηλεία σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σε συγκεκριμένους δήμους και δομές, με το Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο να δεσμεύεται να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης στους δήμους.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστόπουλος βρέθηκε στο Δημαρχείο Ζαχάρως, όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο, αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου, μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως, συζητώντας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου, η μελέτη του οποίου σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Αλεξανδρόπουλου ολοκληρώνεται εντός των 15 επόμενων ημερών και θα προωθηθεί προς υλοποίηση.

Πρόκειται για ένα έργο ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στις 250 χιλιάδες ευρώ και στόχος του δήμου είναι να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα WiFi, που θα καλύπτει όλο το δήμο. Μάλιστα, σημείωσε πως ήδη έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία το πιο δύσκολο κομμάτι του Δήμου, που είναι η περιοχή της Νέας Φιγαλείας και Φασκομηλιάς, ενώ το δίκτυο θα επεκταθεί και μέχρι το Λέπρεο.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και το ΚΕΠ της περιοχής, το Δημαρχείο αλλά και το Νοσοκομείο, όπου συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για βελτίωση λειτουργίας των οργάνων της Διοίκησης, αντιμετώπισης ζητημάτων, που αφορούν στην ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, οργάνωσης των διοικητικών διαδικασιών, αλλά και αποτελεσματικότερης πληροφόρησης κι επικοινωνίας των πολιτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More