Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι” το μήνυμα που έστειλαν τα παιδιά από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου

Το μήνυμα ότι η χαρά της διαφορετικότητας είναι να αποδέχεσαι τον άλλο άνθρωπο, να βρίσκεσαι μαζί του και να συνεργάζεσαι, έστειλαν σήμερα από την ηλιόλουστη πλατεία του Αγίου Νικολάου, μαθητές και φοιτητές στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών, με αφορμή την αυριά Παγκόσμια Ημέρα Αγόμων με Αναπηρία.

Μαθητές από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγριάς, το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το Μουσεικό Σχολείο Βόλου και την θεατροπαιδαγωγική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέβασαν την θεατρική παράσταση, “Το μαγικό γάντι”. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ουκρανικό παραμύθι,που είναι μια τιμή και χαρά στην αποδοχή της διαφορετικότητας. “Όλα τα παιδιά μπαίνουν στο μαγικό γάντι και βοηθούν το ένα το άλλο να περάσουν μαζί το δύσκολο χειμώνα”, επισήμανε η Νικολέτα Τσιούμαρη, προϊσταμένη στου 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Μιχαλόπουλος, διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αγριάς, τόνισε: Τιμούμε την ημέρα για τα ΑμεΑ. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι είμαστε εδώ όλοι ίσοι και διαφορετικοί. Η χαρά της διαφορετικότητας είναι να αποδέχεσαι τον άλλο άνθρωπο, να βρίσκεσαι μαζί του και να συνεργάζεσαι. Η σημερινή δουλειά είναι μια πολύ μεγάλη συνεργασία με πλειάδα σχολείων.

Η Νανά Τσεκούρα από το Ειδικό Νηπιαγωγείο της Αγριάς τόνισε ότι με το παραμύθι, “δείχνουμε το, όπως το μαγικό γάντι άφησε να ζεσταθούν όλα τα ζώα μέσα που έχουν μια διαφορετικότητα, έτσι θέλουμε η κοινωνία να δεχθεί και να αγκαλιάσει τα άτομα με αναπηρία. Δυστυχώς ακόμη αυτό είναι ένα ζητούμενο στη σημερινή κοινωνία”.

Από την πλευρά της, η Αρετή Τζανετοπούλου, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, τόνισε ότι “αποτελεί χρέος των σχολείων και του Μουσικού σχολείου είναι να συνεργάζονται μεταξύ τους για να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Επιπλέον μουσικές ομάδες του σχολείου μας σήμερα και τη Δευτέρα επισκέπτονται τα ειδικά σχολεία της πόλης και θα παίξουν και θα μιλήσουν με τα παιδιά. Το μάθημα ανθρωπιάς περιείχε πολλά διδάγματα που μας τα έδωσαν τα παιδιά που φοιτούν στα ειδικά σχολεία”.

Τέλος η Μαρία Καραζάνου θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτης του Π.Θ. έκανε λόγο για μια μια υπερπαραγωγή και συνεργασία, με συμμετοχή 25 ατόμων από τη θεατρική ομάδα. “Ένας φοιτητής και ένα παιδί από το ειδικό σχολείο λειτουργούν ως ένας ηθοποιός. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά των ειδικών σχολείων να συνυπάρχουν με όλα τα παιδιά. Το θέατρο, η μουσική και οι τέχνες είναι τα μοναδικά που μας φέρνουν κοντά. Νοιώθουμε τη διαφορετικότητα αλλά τη γιορτάζουμε όλοι μαζί”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More