Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Όνειρα ψυχών» – Το λογοτεχνικό περιοδικό από μαθητές της Κοζάνης

Τα μέλη του μαθητικού περιοδικού του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου ΓΕΛ και του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης «Όνειρα Ψυχών» παρουσιάζουν το 7ο τεύχος τους σήμερα στο Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

 «Γράφω κείμενα εδώ και δύο χρόνια και ασχολούμαι με τα αγγλικά. Το να γράφεις είναι από μόνο του ενδιαφέρον αλλά από τη στιγμή, που μας είπε η κυρία Δημοπούλου ότι θα γίνει αυτό το περιοδικό, πολλά παιδιά πήραμε την πρωτοβουλία να στείλουμε κείμενα. Έχει μία άλλη μαγεία να βλέπεις το κείμενό σου εκτυπωμένο γιατί σου δίνει την ιδέα του πώς θα ήταν σαν βιβλίο», αναφέρει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η Ανθή μαθήτρια, που γράφει στο περιοδικό.

«Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε βιβλία και να τα προτείνουμε και σε άλλους μαθητές. Εγώ έκανα βιβλιοκριτική για το ‘’Μεγάλες Προσδοκίες’’ του Καρόλου Ντίκενς. Είναι πολύ ωραία η αίσθηση να το βλέπουμε τυπωμένο σε ένα περιοδικό και θα συνεχίσουμε», τονίζει από την πλευρά της η Ζωή.

Η Κωνσταντίνα γράφει ποίηση και αναφέρει πως «Δεν ήταν μια μεγάλη απόφαση. Δουλεύουμε μια εφημερίδα του σχολείου από την Α’ Λυκείου με την καθοδήγηση της κυρίας Δημοπούλου, περνάμε και πάρα πολύ καλά, κάνοντάς το. Έχουμε τρελό οίστρο φιλοσοφίας, έχουμε τρελή έμπνευση».

Πίσω από αυτή την προσπάθεια, όπως ανέφεραν και οι μαθήτριες είναι η καθηγήτρια, Νατάσα Δημοπούλου. «Με συγκινούν τα λόγια τους. Πρώτα απ’ όλα μας δένει η αγάπη με τα παιδιά, γι’ αυτό και δημιουργούμε μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Το περιοδικό πραγματικά μας εξέπληξε και μας όταν το είδαμε τυπωμένο, είναι μια υπέροχη δουλειά, την οποία χρηματοδότησαν τα ίδια τα παιδιά, τα οποία προσέφεραν την ψυχή τους, τα κείμενά τους αλλά και την έκδοση του περιοδικού», σχολίασε από την πλευρά της η καθηγήτρια του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More