Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Έφοδοι σε εταιρείες και σπίτια που φέρονται να σχετίζονται με το λογισμικό «Predator»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της δικαιοσύνης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με «μπαράζ» αιφνιδιαστικών ελέγχων σε σπίτια και εταιρείες που φέρονται να σχετίζονται με το λογισμικό predator.

Περισσότερες από 6 εταιρείες έχουν μπει στο «στόχαστρο» των αρμόδιων εισαγγελέων που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες από έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις που πήραν, εντόπισαν, πρόσωπα τα οποία φέρονται να συνδέονται το λογισμικό predator.

Μάλιστα , πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τα γραφεία των εταιρειών έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε σπίτια στελεχών τους απ΄ όπου φέρονται να κατασχέθηκαν στοιχεία τα οποία μελετώνται με μεγάλη προσοχή. Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές είναι η Intellexa η οποία φέρεται να εμπορεύεται το Predator. Στο «μικροσκόπιο» επίσης μπήκε και η Krikel που εμφανίζεται να έχει άμεση διασύνδεση με την Intellexa.

Οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος εστίασαν και αξιολόγησαν ιδιαίτερα τρία στοιχεία.

1)κοινή έδρα των εταιρειών 2) η μετοχική τους σύνθεση με ίδια πρόσωπα και 3)οικονομικές τους συναλλαγές.

Παράλληλα, οι δύο εισαγγελείς, μετά τις λίστες πολιτικών και προσώπων του δημόσιου βίου που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ήταν υπό παρακολούθηση, απέστειλαν αίτημα στην ΕΥΠ προκειμένου να δοθεί μία επίσημη απάντηση.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More