Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον πρωθυπουργό αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Τη σύναψη διμερούς συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας, ένα καυτό θέμα για τους ομογενείς της Αυστραλίας, έθεσε ως κεντρική προτεραιότητα τη ελληνικής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο, Βασίλη Παπαστεργιάδη και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη για ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία, καθώς και την προώθηση των εκατέρωθεν επενδύσεων. Κάνοντας εκτενή αναφορά στις σχέσεις της Ελληνικής Πολιτείας με τους ομογενείς, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τις νέες προξενικές και ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται προς τον Ελληνισμό της Διασποράς με την εφαρμογή του «Μητρώου Πολιτών», του συστήματος βιντεοκλήσεων «My ConsuLive», και της εφαρμογής «Εικονικού Βοηθού» (‘Virtual Assistant’), για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή του και την υπέρβαση χρόνιων γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πολυσχιδή και πλούσια δράση που αναπτύσσει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, με επίκεντρο στη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη στήριξη των εθνικών θεμάτων μας. Επιπλέον, ο ίδιος ευχαρίστησε την ηγεσία της ΕΚΜ, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τις προσπάθειές της με σκοπό την προβολή της σύγχρονης εικόνας της χώρας μας στην Αυστραλία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Δημόσια Διπλωματία, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο βουλευτής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης και η διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα.

 (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More