Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άλα Πουγκάτσοβα: Στο Ισραήλ η 73χρονη βασίλισσα της σοβιετικής ποπ – Προηγουμένως επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η δημοφιλής Ρωσίδα τραγουδίστρια Άλα Πουγκάτσοβα (Alla Pugacheva) 73 ετών, βρίσκεται στο Ισραήλ, τρεις εβδομάδες αφότου επέκρινε δημόσια τη ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία, όταν η Μόσχα ανακήρυξε τον σύζυγό της ξένο πράκτορα.

«Ευχαριστώ τους εκατομμύρια θαυμαστές μου για την αγάπη και την υποστήριξή τους, για την ικανότητα να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα», έγραψε η βασίλισσα της σοβιετικής ποπ μουσικής στο Instagram, όπου την ακολουθούν 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Άλα Πουγκάτσοβα κέρδισε δημοτικότητα κατά τη σοβιετική εποχή, και η καριέρα της διαρκεί σχεδόν 55 χρόνια.

Ο κατά 27 χρόνια νεότερος σύζυγός της, εβραϊκής καταγωγής, τηλεπαρουσιαστής και κωμικός Μαξίμ Γκάλκιν, εντάχθηκε στους αντιπάλους της πολιτικής του Κρεμλίνου, γι’ αυτό και ανακηρύχθηκε ξένος πράκτορας. Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια απευθύνθηκε στο ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω κοινωνικών δικτύων, από το οποίο ζήτησε να τη συμπεριλάβει στη λίστα των ξένων πρακτόρων.

«Είμαι αλληλέγγυος με τον σύζυγό μου, ο οποίος είναι ένας ενάρετος άνθρωπος, ένας Ρώσος πατριώτης που θέλει πρόοδο, ειρήνη, ελευθερία έκφρασης στην πατρίδα του», έγραψε η Άλα Πουγκάτσοβα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, επέστρεψε στη Ρωσία με τα παιδιά της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για να παρευρεθεί στην κηδεία του πρώην σοβιετικού ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Όπως αναφέρει το RIA Novosti, πρόσφατα ξεκίνησε η έρευνα εναντίον της Πουγκάτσοβα για απαξίωση του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ενός πρακτορείου, που βοηθά ανθρώπους εβραϊκής καταγωγής να μετακομίσουν στο Ισραήλ, περίπου 24.000 άτομα έχουν φύγει από τη Ρωσία για το Ισραήλ από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία και περίπου 35.000 ακόμη περιμένουν χαρτιά.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς / Πηγή: Politika.rs

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More