Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” συναντήθηκε ο Α. Μεϊκόπουλος

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομού Μαγνησίας.Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ουσιαστική απένταξη των επί 20 χρόνια εργαζόμενων από το Πρόγραμμα, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς αποκλείστηκαν από τις πρόσφατες μόνιμες προσλήψεις.

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, με την 4Κ/2020/13.5.2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ προχώρησαν οι μόνιμες προσλήψεις για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Στην προκήρυξη, που είχε δρομολογηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προβλεπόταν επιπλέον μοριοδότηση για το 50% των προβλεπόμενων θέσεων όσον αφορά τους επί δεκαετίες εργαζόμενους στο Πρόγραμμα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, λαμβανομένου υπόψη του κριτηρίου της «ειδικής εμπειρίας». Ωστόσο, με πρόσφατη Απόφαση του ΣτΕ, ακυρώθηκε η Προκήρυξη 4Κ/2020, κατά το μέρος που προέβλεπε ότι η «ειδική εμπειρία» λαμβάνεται υπόψη και για τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο κατάταξης.

«Η προκήρυξη είχε ήδη δρομολογηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχυθεί επιτέλους με μόνιμο προσωπικό ένα Πρόγραμμα που καλύπτει προνοιακές ανάγκες εδώ και δεκαετίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, με τις εργαζόμενες του Προγράμματος να αναφέρουν ότι η ανωτέρω απόφαση έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός μόνιμων προσλήψεων άνω των 1.100 εργαζόμενων πανελλαδικά, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Πρόγραμμα για πάνω από μία 20ετία.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι με την τροπή των γεγονότων, στη Μαγνησία η πλειονότητα των εργαζομένων που υπηρέτησε επί δεκαετίες και σε δύσκολες συνθήκες τις δομές μένει εκτός των μόνιμων προσλήψεων. «Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να μεριμνήσει άμεσα, ώστε οι εν λόγω εργαζόμενοι να μην αποκλειστούν από τις μόνιμες προσλήψεις και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο Πρόγραμμα την πολύτιμη εμπειρία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τις εργαζόμενες για τη γόνιμη συζήτηση και επισημαίνοντας ότι θα συνεχίζει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More