Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνω Βλασία -ο ιδανικός προορισμός για το τριήμερο της  28ης  Οκτωβρίου

Περιβαλλόμενα από έλατα, κυπαρίσσια και πλούσια βλάστηση, τα χωριά της Άνω και Κάτω Βλασίας, προσφέρονται τόσο για χειμερινό όσο και θερινό τουρισμό.

Η Αθανασία Σταμοπούλου αποκαλύπτει στους τηλεθεατές της ΕΡΤ τις ομορφιές μιας περιοχής μάλλον άγνωστης στους περισσότερους, που  κρύβει πολλές εκπλήξεις, για τους επισκέπτες.

Το άγνωστο καταπράσινο χωριό με τον καταρράκτη του Αγίου Ταξιάρχη, στον Δήμο Καλαβρύτων, απέχει μόλις 40 χλμ. από την Καλαμάτα, 45 χλμ. από την Πάτρα, και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε ποδηλάτες, περιπατητές, αλλά και σε λάτρεις του καλού φαγητού, σύμφωνα με τον επιχειρηματία Βασίλη Κοτσίρη.

Σκαρφαλωμένο στον Ερύμανθο στις παρυφές ενός πυκνού ελατοδάσους είναι κτισμένο σε ύψωμα δίπλα στον ποταμό Σελινούντα ο οποίος έχει τις πηγές του στην ίδια περιοχή. Σημείο συγκέντρωσης των φυσιολατρών είναι οι καταρράκτες, που απέχουν από το χωριό της Άνω Βλασίας με τα πόδια 10-15 λεπτά και μόλις 2-3 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Για εκείνους που θέλουν να περάσουν ένα ήρεμο και οικονομικό εορταστικό τριήμερο το επόμενο Σαββατοκύριακο, τα καταλύματα προσφέρονται από 50 ευρώ με την γνωστή φιλοξενία και τις παραδοσιακές γεύσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More