Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έβρος: Παραμένουν στα «μπλόκα» οι αγρότες – Συμβολική κατάληψη Τελωνείων Ορμενίου και Κήπων

Ραντεβού στις 3 το μεσημέρι στο τελωνείο Ορμενίου, όπου προγραμματίζεται ο αποκλεισμός του μόνο για φορτηγά αυτοκίνητα, δίνουν σήμερα οι αγροτικοί σύλλογοι Βύσσας, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Τριγώνου  .

Από την πλευρά τους οι αγρότες του Νοτίου Εβρου, αποφάσισαν για σήμερα από την μία το μεσημέρι μέχρι και τις 7 μ.μ. τον συμβολικό αποκλεισμό του Τελωνείου των Κήπων, απαγορεύοντας την διέλευση φορτηγών.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων  διεκδικούν:

Μείωση κόστους παραγωγής (κατάργηση ε.φ.κ στο πετρέλαιο, Αγροτικό ρεύμα 0,07/Κwh, Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές).

Επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ 2023-2027.

Άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής.

Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και έργα υποδομής και ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα.

Eν τω μεταξύ, αναστέλλει για σήμερα από τις 2 το μεσημέρι την λειτουργία των καταστημάτων της και των κεντρικών της γραφείων, η  Διοίκηση τουΑγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας  «Η Ένωση», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόποτην αλληλεγγύη, την στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των αγροτών.

Συμπαράσταση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας

Την συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, εκφράζει με ψήφισμα του το Δ. Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας.

Όπως τονίζουν, «η επιβίωση τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιβίωση της περιοχής. Είναι εξοργιστικό να αγοράζουμε στο πολλαπλάσιο τα προϊόντα των αγροτών για να θησαυρίζουν οι κερδοσκόποι την ώρα που οι παραγωγοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των καλλιεργειών τους»  και καλούν την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των τιμών, όλων των αγροτικών προϊόντων, να εργαστεί για την μείωση του κόστους παραγωγής, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ώστε να είναι βιώσιμο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More