Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκανε την ανατροπή και έκλεισε… ραντεβού με τον αιώνιο αντίπαλο!

 

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τα δεδομένα της πρώτης ήττας του από τον Φοίνικα και επιβλήθηκε αρχικά με 3-0 σετ και εν συνεχεία με 16-14 στο “χρυσό σετ”, σφραγίζοντας έτσι το “εισιτήριο” για τον τελικό του League Cup “Νίκος Σαμαράς”, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό. 

Ο αγώνας

Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά έτοιμες και με ένταση στην αρχή του πρώτου σετ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μικρό προβάδισμα (6-4) με πρωταγωνιστές του τον Ιντάλγκο και τον Στερν. Ο Φοίνικας Σύρου βρήκε κάποιες λύσεις κυρίως μέσω των Μιχάλοβιτς και Φρομ, όμως οι “ερυθρόλευκοι” βελτίωσαν την υποδοχή τους και κατάφεραν να φτάσουν στο +5 (16-11). Οι Πειραιώτες κράτησαν το εξαιρετικό τους σερβίς, κυρίως με τον Ιντάλγκο και έτσι με… συνοπτικές διαδικασίες έκαναν το 25-17 για το 1-0.

Το σύνολο του Αλεξάνταρ Σένισιτς ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο σετ και με πρωτεργάτες του τον Φρομ και τον Κουμεντάκη, είχε το “πάνω χέρι” στο σκορ, έστω και με ισχνό προβάδισμα (5-6). Ο Μιχάλοβιτς με ωραία ενέργεια έφερε το +3 (7-10) στους “πειρατές”, όμως οι “ερυθρόλευκοι” σε εκείνο το σημείο έβγαλαν αντίδραση. Με “όπλο” της τα εξαιρετικά σερβίς και τις καλές υποδοχές, η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, γύρισε το εις βάρος της σκορ και προγήθηκε με 14-13. Ο Μιχάλοβιτς πρωταγωνιστούσε για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Ιντάλγκο σε κομβικό σημείο έδωσε το… μομέντουμ στην ομάδα του. Οι νησιώτες πήραν το σετ πόιντ, όμως ο Ιντάλγκο είχε… διαφορετική άποψη, κάνοντας το 26-24 για το 2-0 και έθεσε τα θεμέλια μιας φοβερής “ερυθρόλευκης” εμφάνισης.

Ο Φοίνικας προσπάθησε να πάρει “κεφάλι” στο σκορ, όμως το σύνολο του Τζουλιάνι, έβρισκε διαρκώς λύσεις από τα τρομερά σερβίς του. Οι Στερν και Λινάρδος έδωσαν ισχνό προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” (11-9), όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το τρίτο σετ σε… μονόλογο. Ο Ολυμπιακός έφτασε και στο +7 (19-12), με τους Συριανούς να μην μπορούν να αντιδράσουν. Μια υπέρβαση των Πειραιωτών και ένας πόντους σε πρώτο χρόνο από τους Νησιώτες, έφεραν το σκορ στο +3 (23-20) για τους γηπεδούχους, όμως τότε έμειναν ψύχραιμοι και… καθάρισαν το σετ δια χειρός Ιντάλγκο για το 25-21 και το 3-0 στα σετ αντίστοιχα. Όλα θα κρίνονταν στο “χρυσό” σετ.

Στο κομβικό σημείο της αναμέτρησης, στο “χρυσό” και τελευταίο σετ, ο Παπαλεξίου προσέφερε κάποιες λύσεις στην ομάδα της Σύρου, όμως οι Κουμεντάκης και Λινάρδος έδωσαν πόντους και ενέργεια στους “ερυθρόλευκους” (6-3). Δυο λάθη του Παγιένκ και ο Φρομ με μια ενέργεια, έφεραν νέο ενδιαφέρον στο ματς (7-6). Ο Φοίνικας απάντησε εκ νέου με λάθη και ο Ολυμπιακός πήρε “αέρα” 3 πόντων (10-7), όμως ο Μιχάλοβιτς με ένα… κρεσέντο μετέτρεψε σε… θρίλερ το σετ, ισοφαρίζοντας σε 10-10. Παρά το ισχνό προβάδισμα των “πειρατών”, ο Στερν κυριάρχησε, βάζοντας μπροστά ξανά την ομάδα του στο σκορ (13-12), όμως με δικό του λάθος, ήρθε νέα ισοπαλία (13-13). Το σετ πόιντ-ματς πόιντ πήγε στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι απώλεσαν την ευκαιρία να “καθαρίσουν” το ματς. Τελικά, οι Πειραιώτες “καθάρισαν” το “χρυσό σετ” κερδίζοντας μπλοκ-άουτ και έτσι κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό του League Cup “Νίκος Σαμαράς”, όπου θα αντιμετωπίσουν τον “αιώνιο” αντίπαλό τους, τον Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 25-17, 26-24, 25-21, 16-14,

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More