Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένας συγγραφέας από… κούνια

Ένας εντεκάχρονος μαθητής της ΣΤ΄ δημοτικού ο Χρήστος Τατσιόπουλος, δοκίμασε με επιτυχία τις συγγραφικές του ικανότητες και απευθύνεται στους συνομηλίκους του με την γλώσσα ενός παιδιού.

Έπειτα από την απαγόρευση των γονέων του να ασχολείται με τα video-game, ο Χρήστος αναζήτησε διαφορετικές διεξόδους για να εκτονώσει την δημιουργικότητα και την ενεργητικότητα του.  

Ενθυμούμενος ότι παλαιότερα έγραφε κόμικς και ακόμη πιο παλιά είχε ξεκινήσει ένα βιβλίο, ενήργησε όπως ένας ώριμος ενήλικας και αποφάσισε πως πρέπει να τελειώνει ότι αρχίζει.

Έτσι, όπως λέει ο Χρήστος, καταπιάστηκε με το γράψιμο. Το βιβλίο του “Πετράδι της ζωής”, μιλά για δυο αδέλφια με διαφορετικούς χαρακτήρες και με ποιους τρόπους αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα.

Η μητέρα του Μαρία Αθανασούλα, δικαίως αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη. Είναι βέβαιο πως οι γονείς του συνέβαλαν στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Βλέπουν  πως αξιοποιεί τον λόγο και τα συναισθήματά του με θετικό τρόπο και αυτό συμβάλει στην αυτογνωσία του. Τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας πρέπει να τους αξιοποιούμε και να περνάμε μαζί τους όσο καλύτερα γίνεται, για όσο καιρό έχουμε να ζήσουμε μαζί τους.

Έχουμε πολλούς συγγραφείς που γράφουν για παιδιά, αλλά ελάχιστα παιδιά που γράφουν για όσα πραγματικά ζούν, σημειώνει η κ. Αθανασούλα. Όσον αφορά την έκδοση του βιβλίου ήρθε απρόσμενα, όταν κυκλοφόρησε μεταξύ των συμμαθητών του και ακολούθως ο εκδοτικός οίκος ” Οξύνοια “, προσφέρθηκε να το αναλάβει.

Στους επόμενους στόχους του Χρήστου περιλαμβάνεται το καράτε ή ακόμη και ένα νέο βιβλίο. «Ακόμη δεν ξέρω», λέει αφοπλιστικά. Ατενίζοντας το μέλλον ο Χρήστος παρατηρεί τον κόσμο γύρω του και τους συνομηλίκους του, πόσο σπαταλούν το πολυτιμότερο αγαθό που έχουν. Τον χρόνο. 

Να πάνε να ζήσουν την ζωή τους. Όλοι έχουν μια ζωή, να την αξιοποιήσουν, να μην πατάνε κουμπιά σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Βγήτε έξω και ζήστε την ζωή σας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο Χρήστος αποδεικνύει ότι η σύνεση δεν είναι πάντα ίδιον της ηλικίας. Έχει διαπιστώσει από πολύ νωρίς τις μεγάλες αλήθειες της ζωής, τις οποίες οι περισσότεροι ενήλικοι καταλαβαίνουν όταν είναι πολύ αργά.

Μια μικρή περίληψη για το βιβλίο που παρουσιάζει ο εκδοτικός οίκος αναφέρει την ιστορία εν τάχει «Ο Άλμπερτ και ο Τζο είναι δυο αδέλφια, τα οποία μέσα από τρελές περιπέτειες που τους φέρνουν πιο κοντά, προσπαθούν να φτάσουν τον στόχο τους, να αποκτήσουν, δηλαδή, το Πετράδι της ζωής. Τι λέτε, θα τα καταφέρουν ή τα πράγματα δεν θα πάνε τόσο καλά, με τον άρχοντα τον φαντασμάτων εναντίον τους; Μήπως τελικά το πετράδι θα τους κάνει να μάθουν το νόημα της ζωής;» Ποιο είναι τελικά το Πετράδι;  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More