Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα γλυπτό για να θυμίζει την πυρκαγιά στο Σουφλί

Ένα γλυπτό από καμένους κορμούς δένδρων του δάσους της Δαδιάς φιλοτέχνησαν φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών τα αποκαλυπτήρια του οποίου πραγματοποιούνται σήμερα στο Σουφλί. Το έργο φιλοτεχνήθηκε μετά από πρόταση που επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές για να συμβολίζει τις θλιβερές εκείνες μέρες που η περιοχή καιγόταν από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου.

«Μια συμβολική κίνηση όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μεταξης «Χρυσαλλίδα»  Γιώργος Τσακίρης που θα υπενθυμίζει, θα δηλώνει ότι δεν εφησυχάζουμε  αλλά ταυτόχρονα θα στέλνει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας» Αυτό προέκυψε μέσα από την συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Μεταξης με τους φοιτητές της ΑΣΚΤ  μέσω ενός προγράμματος που εκπονήθηκε στο Σουφλί και την Σουηδία.

Το σημείο που επιλέχθηκε από τους φοιτητές δεν ήταν τυχαίο. Βρίσκεται στην είσοδο της νότιας πλευράς της πόλης σε σημείο όπου δεσπόζει μια τεράστια λεύκα δίπλα στην οποία θα τοποθετηθεί το γλυπτό έτσι ώστε να φαίνεται ότι συνομιλούν, ότι αγκαλιάζονται .Ένα ζωντανό και ένα καμένο δέντρο.

Το γλυπτό ζυγίζει 3 τόνους περίπου και έχει ύψος 3,5 μέτρα για το στήσιμο του οποίου συνέδραμαν τόσο η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου όσο και εργολαβική εταιρεία η οποία διέθεσε τα μηχανήματα της.

Ο κ. Τσακίρης εξήρε την προσφορά του Δήμου Σουφλίου ο οποίος χρηματοδότησε την προσπάθεια, τους καθηγητές και φοιτητές της ΑΣΚΤ την προαναφερθείσα τεχνική εταιρεία το εργοστάσιο ξυλείας στον Προβατώνα και Το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ

Οι φοιτητές που συμμετείχαν ήταν οι: Γεωργία Νίκα, Νίκο Ορχάνι, Νίκος Πυρομάλης και Αλέξανδρος Χριστοφορίδης, με καθηγητή του Τομέα Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών της Α.Σ.Κ.Τ., τον κύριο Λουκά Λουκίδη

Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More