Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Η καθαριότητα της πόλης στο επίκεντρο αντιπαράθεσης

Νέα αντιπαράθεση για την καθαριότητα της πόλης μεταξύ της δημοτικής αρχής και του Συλλόγου Εργαζομένων προέκυψε στο Δημαρχείο. Αφορμή, για μια ακόμη φορά τα απορρίμματα, με τις δύο πλευρές να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στην πρόσφατη συνάντηση ο Σύλλογος Εργαζομένων επανέλαβε τα θέματα που είχε θέσει στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου στις 8 Φλεβάρη, οπότε και έγινε η τελευταία συνάντηση με το Σωματείο και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ξεκαθάρισε ότι μπορεί το θέμα της σύνταξης και ψήφισης του προϋπολογισμού να απασχολούσε την οικονομική υπηρεσία το Φλεβάρη του 2024, όταν είχε γίνει η προηγούμενη συνάντηση, ωστόσο αυτό δεν εμπόδιζε τις υπόλοιπες υπηρεσίες να κάνουν μελέτες, εφόσον είχαν τέτοια εντολή. Όμως, καμία εντολή δεν δόθηκε ποτέ και καμία υπηρεσία δεν προχώρησε ούτε καν στη μελέτη έργων που είχαν γίνει και στο παρελθόν όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση των σιδερένιων αντικειμένων από το χώρο του εργοταξίου, τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης, προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

Επιπρόσθετα αναφέρει πως για τα  θέματα υγείας και ασφάλειας που απασχολούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα δεν έγινε απολύτως τίποτα, προσθέτοντας πως δεν έχει προχωρήσει η πληρωμή των συνεργείων που γίνονται οι επισκευές των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου, με αποτέλεσμα ο μισός περίπου στόλος να μην χρησιμοποιείται.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις δέκα και μισή το πρωί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More