Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Υπό δικαστική διαχείριση για εκμετάλλευση εργαζομένων ο οίκος Giorgio Armani

Στο μικροσκόπιο των αρχών για παράτυπες ενέργειες μπήκε ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου Giorgio Armani

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας για κατάχρηση εργατικών δικαιωμάτων που κατέθεσαν οι εισαγγελείς του Μιλάνου, οι οποίοι φέρονται να διαπίστωσαν ότι η Μανιφατούρε Λομπάρντε, μια εργολαβική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αξεσουάρ για τον πολυτελή οίκο, φέρεται να ανέθεσε μέρος της κατασκευής σε παράνομα εργοστάσια όπου εργάζονταν Κινέζοι και Πακιστανοί εργάτες κάτω από άθλιες συνθήκες και με εξαντλητικό ωράριο ενώ ζούσαν σε κοιτώνες εντός των εργοστασίων.

Στα παράνομα εργοστάσια οι καραμπινιέροι ανακάλυψαν μηχανήματα που δεν πληρούσαν τους απαιτούμενους κανόνες ασφάλειας με σκοπό να αυξηθεί η ταχύτητα παραγωγής. Σύμφωνα με την απόφαση για διάστημα ενός έτους, το δικαστήριο θα ορίσει διαχειριστή που θα εποπτεύει την εταιρία.

Ο Όμιλος Αρμάνι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι εφαρμόζει ανέκαθεν μέτρα ελέγχου και πρόληψης προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για να ξεκαθαρίσει τη θέση της εταιρείας».

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΒΒΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Στις 6 Απριλίου του 1974, στη σκηνή της Eurovision, ανέβηκε ένα σουηδικό ποπ συγκρότημα για να τραγουδήσει το «Waterloo». Το τραγούδι ενθουσίασε το κοινό και κατέκτησε την πρώτη θέση, μια διάκριση που σήμανε την αρχή της πορείας των ABBA προς την παγκόσμια φήμη και καταξίωση, την οποία απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα, 50 χρόνια αργότερα. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More