Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Πιερία γιορτάζουν τις ανθισμένες κερασιές

Με αφορμή την πραγμάτωση της δράσης «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας» που υλοποιούν ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο των «Ανθισμένων Διαδρομών – Λευκάδιος Χερν» του Ε.Ο.Τ., το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2024 στις κερασοφόρες περιοχές του Κολινδρού και της Ράχης αντίστοιχα, μίλησαν στην ΕΡΤ3 η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δημήτρης Ντούρος, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης Πιερίας

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς», προκήρυξε τον φωτογραφικό διαγωνισμό Ανθισμένων Κερασιών, στον οποίο δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι ενδιαφερόμενοι έως και την προσεχή Πέμπτη 11/4. Ως τότε θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις φωτο-δημιουργίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Σοφία Μαυρίδου.

Στην περιοχή του Κολινδρού, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ντούρο, καλλιεργούνται 1.000 στρέμματα με κεράσια, με τους παραγωγούς, που υπερβαίνουν τις 160 οικογένειες να διαθέτουν περισσότερα από 40.000 δέντρα και την ετήσια μέση παραγωγή να ξεπερνά το 1 εκατ. κιλά. Κατά τον ίδιο, γίνονται εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη, στη Ρωσία και στα Βαλκάνια.

Την τιμητική του θα έχει επίσης και το ποδήλατο στη δράση των Ανθισμένων Κερασιών Πιερίας. Η «Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης», που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΡΙΑΣ», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, πρόσθεσε η κα Μαυρίδου.

Ρεπορτάζ Ελ. Καμπάκη

Δείτε επίσης: «Μιλήστε» με τα…κλικ σας για τις ανθισμένες κερασιές της Πιερίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More