Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Παιδεία: Ηλεκτρονικές συσκευές με μέτρο… για ποιοτικό διάβασμα

Οι περισπασμοί που αντιμετωπίζουν οι μαθητές βρίσκονται παντού την ώρα που η συγκεκριμένη περίοδος είναι κρίσιμη για την τήρηση του προγράμματος μελέτης.

Η σωστή διαχείριση του χρόνου, ενόψει των προαγωγικών, απολυτήριων και πανελλαδικών εξετάσεων συμβάλλει στην μείωση του άγχους. Τι μπορεί να αποδιοργανώσει τους μαθητές και να τους βγάλει εκτός προγράμματος;  Σίγουρα η αλόγιστη χρήση των κινητών τηλεφώνων αλλά και των κοινωνικών δικτύων.

Πως μπορούμε το κινητό από «εχθρό» να το κάνουμε «φίλο»; Ο σύμβουλός σταδιοδρομίας Κωνσταντίνος Κότιος συμβουλεύει να τοποθετούμε το τηλέφωνο ή την ηλεκτρονική συσκευή μακριά από το γραφείο ενεργοποιώντας τη λειτουργία πτήσης. Προτείνεται επίσης στους μαθητές, να δημιουργήσουν μικρές καταστάσεις ροής. Δηλαδή 30 – 40 λεπτά ποιοτικό διάβασμα και 10 λεπτά μικρό διάλλειμα.

Οργάνωση, πειθαρχία και πρόγραμμα μελέτης συμβουλεύουν οι ειδικοί προκειμένου η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι στρατιωτικές σχολές αποτελούν σταθερά πρώτες επιλογές για μεγάλο μέρος υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς οδηγούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Φέτος αναμένεται αύξηση των εισακτέων σε ορισμένες στρατιωτικές σχολές καθώς η ελάχιστη βάση εισαγωγής που επιλέχθηκε πέρυσι άφησε πολλές θέσεις κενές.

Ο οργανισμός STUDY IN GREECE ανοίγει τις πόρτες των ελληνικών πανεπιστημίων στους ξένους φοιτητές. Επιχειρεί μέσω των δράσεων του, να προβάλλει διεθνώς τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και αυτή τη στιγμή αποτελεί τον μοναδικό φορέα παροχής πληροφοριών γύρω από τις ανώτατες σπουδές στη χώρα μας. Στην τελευταία σύνοδο πρυτάνεων ψηφίστηκε η ίδρυση του οργανισμού. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και από τα 24 πανεπιστημιακά ιδρύματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More