Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Τουρισμός: Αντίστροφη μέτρηση για το Πατρινό καρναβάλι

Η παλαιότερη και μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα είναι και φέτος γεγονός. Το πατρινό καρναβάλι είναι θεσμός. Η πόλη έχει γεμίσει ζωή, μουσική και χρώματα και η πληρότητα στα καταλύματα αγγίζει το 100%. Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την υποδοχή των τουριστών. Έτοιμοι δηλώνουν όλοι οι τοπικοί φορείς να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS

Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» – Μέσα Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα

Στα μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού κι έχει ως στόχο την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού κατά το τρέχον έτος, με την ισχύ του να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Η Ελλάδα φιλικός προορισμός για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Την πολιτική και τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση ταξιδιωτών ΛΟΑΤΚΙ+παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σε ειδική εκδήλωση. Υπογράμμισε πως στόχος είναι ο εμπλουτισμός και η διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς με την ανάλογη προώθηση και προβολή, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας παράλληλα την τουριστική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες. Μάλιστα χαρακτήρισε κομβική την ενθάρρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων για κατάρτιση του προσωπικού τους σε θέματα διαφορετικότητας. Κατά την εκδήλωση υπεγράφη επίσης μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Queer Destinations.     

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More