Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Τουρισμός: Νυμφαίο, ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

Μια περιοχή που συναρπάζει με τη φυσική της ομορφιά, τα πυκνά δάση από οξιές που την αγκαλιάζουν και τον εκπληκτικό οικισμό-αριστούργημα που την κοσμεί. 

Το Νυμφαίο στη Φλώρινα, εδώ και δεκαετίες κατακτά τις καρδιές των επισκεπτών του και δικαίως, αφού μοιάζει να έχει βγει κατευθείαν απο σκηνικό ταινίας.

Ένας τόπος που αξίζει να ανακαλύψουμε, να απολαύσουμε την κάθε γωνιά του, να εμβαθύνουμε στην πλούσια ιστορία του και να επισκεφθούμε βεβαίως και τις προστατευόμενες αρκούδες στο καταφύγιο του Αρκτούρου. Ένας προορισμός που αφήνει το δικό του ξεχωριστό σημάδι του στις αναμνήσεις κάθε ταξιδιώτη. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS: 

Δίκτυο μονοπατιών 40 χιλιομέτρων στα Μέθανα. 

Ο παράδεισος του περιπατητή, με δεκάδες χιλιόμετρα μονοπατιών να διατρέχουν τα απότομα βουνά για την επικοινωνία των μικρών οικισμών και των διάσπαρτων καλλιεργήσιμων εδαφών, που διαμόρφωσαν οι κάτοικοι μέσα στη διάρκεια των αιώνων. Στα Μέθανα, σ’ αυτό τον ανεξερεύνητο προορισμό του Σαρωνικού, συναντάμε μονοπάτια που συνδέουν τη λουτρόπολη με τους σημαντικούς οικισμούς της Χερσονήσου, με το ηφαίστειο, με εντυπωσιακές κορυφές, με ξωκκλήσια και αρχαιολογικούς χώρους. Μονοπάτια βατά για όλες τις ηλικίες που μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More