Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο “Χωρίς Περιορισμούς”: Συλλέγουν εικόνες και μνήμες πριν χάσουν την όρασή τους

Η Edith Lemay είναι μια μητέρα που μαζί με το σύζυγο και τα 4 παιδιά τους γυρίζουν όλο τον κόσμο. Τα ταξίδια τους είναι στόχος ζωής και μια μάχη με το χρόνο γιατί προσπαθούν να γεμίσουν την ψυχή και τα μάτια των παιδιών του με εικόνες και εμπειρίες πριν αυτά χάσουν για πάντα το φως τους…

Τουλάχιστον τα τρία από τα τέσσερα παιδιά, τα οποία διαγνώστηκαν με μια σπάνια ασθένεια, τη μελαχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, μια ασθένεια που συνήθως προκαλεί ολική απώλεια όρασης μέχρι την ενηλικίωση. Για όλη αυτή την εμπειρία ζωής μιλά αποκλειστικά στο ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ και το ΕΡΤNEWS η μητέρα των παιδιών.

Δείτε ακόμα στο ένθετο «ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ»  στο ΕΡΤNEWS:

– Στους μαθητές με αναπηρία και τις οικογένειές τους ήταν αφιερωμένη εκδήλωση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, που ανέδειξε τον αγώνα τους. Ένας καθημερινός αγώνας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

– Η Μαρία Τούβα είναι μία νέα μητέρα που συναντήσαμε και μας μίλησε για τον μικρό της Δημήτρη. Ο Δημήτρης είναι 6 ετών και γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση.

Η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη, όμως δε λείπουν και οι χαρές. Το πιο σημαντικό όμως είναι η δύναμη με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση και η έμπνευση που προσφέρει με τη στάση της.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More