Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Ορνιθολογική εταιρεία- Aσύλληπτη η οικολογική καταστροφή στη Δαδιά

Τις επιπτώσεις από την καταστροφική πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς που μαίνεται για 12η ημέρα, επισημαίνει η Ορνιθολογική Εταιρεία, κάνοντας λόγο για μια ασύλληπτη οικολογική καταστροφή.

«Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην άμεση διαχείριση της κατάστασης, το δάσος προφανώς θα πάρει  πολλές δεκαετίες για να αναγεννηθεί, αλλά τα πουλιά έχουν φύγει προσωρινά από το Δάσος και έχουν βρει  καταφύγιο   σε περιοχές ίσως και εκτός των ορίων της προστατευόμενης περιοχής, που έμεινε άκαφτη»,  ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο υπεύθυνος Δράσεων και Διατήρησης  κ. Απόστολος Καλτσής, επισημαίνοντας πως, «είναι πολύ σημαντικό για να υπάρξει η απρόσκοπτη αποκατάσταση του Δάσους θα πρέπει να προστατευτούν  τώρα και οι περιοχές που βρίσκονται εκτός των ορίων της προστατευόμενης περιοχής».

Ο ίδιος έκανε λόγο και για το θέμα εγκατάστασης των αιολικών πάρκων τα οποία επηρεάζουν τα πουλιά,  υπογραμμίζοντας πως και αυτή η δραστηριότητα θα πρέπει να προσαρμοσθεί σε νέες συνθήκες και να σταματήσει. «Πρέπει να σταματήσουν αυτήν  την στιγμή  η  να γίνει αναστολή των αδειοδοτήσεων. Εμείς προτείνουμε ότι, ήδη έχουν μπει πάρα πολλές στην Θράκη και επειδή είναι πολύ σημαντική  ταυτόχρονα στην περιοχή για τα πουλιά και είδικά για τα αρπακτικά που επηρεάζονται περισσότερο από τις ανεμογεννήτριες ,αυτή η δραστηριότητα  στην Θράκη πρέπει να σταματήσει».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More