Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλληλέγγυοι οι Λαρισαίοι στο δράμα των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία

«Σήμερα είναι μέρα Πανελλαδικής Απεργίας, 4η μέρα κατά σειρά μέσα σε μισό μήνα στον κλάδο του Πολιτισμού. Είμαστε σε κινητοποιήσεις πάνω από 60 μέρες γιατί διαχρονικά οι κυβερνήσεις υποβαθμίζουν τις σπουδές, τα πτυχία και την δουλειά μας. Οι συνάδελφοι ηθοποιοί του Θεσσαλικού Θεάτρου και του Θεάτρου των Οδοιπόρων σήμερα απεργούν καθώς και αρκετοί ακόμη συνάδελφοι στην περιοχή μας.  Καλούμε κάθε καλλιτέχνη να κάνει μια σύντομη ενημέρωση στο κοινό του στις προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις αυτών των ημερών!».

Τα παραπάνω σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας και ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου κ. Αχιλλέας Σίμου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν τόσο για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών όσο και για τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνει το Εργατικό Κέντρο για τους Τούρκους και τους Σύριους που επλήγησαν από τον πρόσφατο σφοδρό σεισμό.

Η αλληλεγγύη των Λαρισαίων είναι εντυπωσιακή, καθώς συγκεντρώθηκε τεράστια ποσότητα από κουβέρτες, ρουχισμό, είδη προσωπική υγιεινής, που θα αποσταλλούν στους σεισμοπαθείς της Συρίας και της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητούν την κατάργηση του άρθρου 16 και ανέλυσαν τα αιτήματα του κλάδου. Συγκεκριμένα:

➤ Απόσυρση του ΠΔ.85 εδώ και τώρα! Απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας 1565/23 που ήρθε μετά το ΠΔ και κάνει χειρότερα τα πράγματα προοπτικά. Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

➤ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους : Λυρική, Ωδεία, τηλεόραση, συναυλίες, στούντιο, εστίαση, πίστες, παράδοση

➤ Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των Χορευτών, των Σκηνοθετών.

➤ Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.

➤ Να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση επιτροπών των αντίστοιχων υπουργείων για την αναγνώριση των σπουδών που έχουν κάνει οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων.

➤ Αντιστοίχηση παλαιότερων Τίτλων σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων και του ΥΠΑΙΘ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More