Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόδραση με ανατροπή από το “Γεντί Κουλέ”

 

Παρόλο που ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ, αντέδρασε και με τα τέρματα των Γκάρι Ροντρίγκες και Μπακαμπού γύρισε το παιχνίδι “τούμπα”, παίρνοντας σημαντικό τρίποντο και ψυχολογία.

Οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν με το πολύτιμο τρίποντο από το “Γεντί Κουλέ” με ανατροπή, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ρυθμούς, να πιέζει και να βρίσκει τα δύο γκολ που του έδωσαν τη νίκη, διατηρώντας τον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο αγώνας: 

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, προσπαθώντας από νωρίς να βρει χώρους και να απειλήσει τους “ερυθρόλευκους”. Η πρώτη καλή στιγμή, ήρθε στο 5΄για τους “γηπεδούχους”, με τον Γκερέρο, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά κόντρα στον Ολυμπιακό, να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Τζολάκη, όμως το πλασέ του ήταν κακό. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια ανέβηκαν, κράτησαν μπάλα και απείλησαν με το σουτ του Μπιέλ, που σταμάτησε ο Μανδάς. Ο ΟΦΗ απάντησε άμεσα, με τον Τζολάκη να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση στο δυνατό σουτ του Ντίκο. Ο Μασούρας στη συνέχεια εξαπέλυσε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρε των Κρητικών. Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ, μετά τη συνεργασία του Μασούρα με τον Μπακαμπού, με τον τελευταία να χάνει απίστευτο τετ-α-τετ.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα, μετά από χαμένη μπαλιά του Μασούρα στο κέντρο, ο Τοράλ έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα δεξιά, με τον Ντόι στην προσπάθειά του να διώξει, έβαλε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι “ερυθρόλευκοι” επιχείρησαν να απειλήσουν με σουτ του Μπιέλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, κάτι που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια, καθώς ο Μανδάς είχε κόντρα τον ήλιο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Χάμες Ροντρίγκες πήρε τη θέση του Μασούρα, ο Μπιελ πήγε αριστερά, ο Γκάρι Ροντρίγκες αντικατέστησε τον Ντοι, με τον Εμβιλά γυρίζει πίσω στον Παπασταθόπουλο και τον Αγκιμπού Καμαρά να παίζει στον  άξονα, μαζί με τον Ιν Μπεόμ Χουάνγκ. Οι “ερυθρόλευκοι” πίεζαν ασφυκτικά τους Κρητικούς, χάνοντας σερί ευκαιρίες με σουτ των Βρουσάι και Μπιελ που όμως ήταν άστοχα. Στο 52ο λεπτό, μετά από ανατροπή του Βρουσάι στη μεγάλη περιοχή από τον Μεγιάδο, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Χάμες ανέλαβε την εκτέλεσή του, με τον Μανδά να προχωρά σε εξαιρετική απόκρουση και να κρατά ανέπαφη την εστία του. Αυτό ήταν το τέταρτο πέναλτι που αστοχεί ο Κολομβιανός στην καριέρα του, σε συνολικά 20 εκτελέσεις.

Στο 58ο λεπτό, ο Ολυμπιακός φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, ο Χάμες Ροντρίγκες βρήκε πολύ όμορφα τον Γκάρι Ροντρίγιες, ο οποίος σούταρε από δεξιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μανδά, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν μετά την ισοφάριση, κλείνοντας τον ΟΦΗ στα καρέ του, δημιούργησαν φάσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να τις μετουσιώσουν σε τέρμα.

Η ασφυκτική πίεση των “ερυθρόλευκων”, απέδωσε καρπούς, στο 80′ όταν ο Μπακαμπού έδωσε και πάλι τη λύση στον Ολυμπιακό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανδά, ανατρέποντας το σκορ για το 2-1.

Αυτή είναι και η 10η συνεχόμενη νίκη επί του ΟΦΗ ανεξαρτήτου έδρας, διατηρώντας τη παράδοση που τον θέλει τα τελευταία 4,5 χρόνια στην περιφέρεια, να έχει μόλις μια ήττα και αυτή από τον ΟΦΗ.

Γκολ: 40′ Ντόι (Αυτ.) / 58′ Γκάρι Ροντρίγκες

Κίτρινες: 45+2′ Λάρσον, 75′ Μπαλογιάννης, 84′ Μαρινάκης / 45+4 Ντόι

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο (72′ Ντζου), Τοράλ (64′ Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντίκο, Γκερέρο

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι (45′ Γκάρι Ροντρίγκες), Άβιλα (36′ Βρουσάι Λ. ΤΡ.), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (80′ Μαρσέλο), Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (75′ Βαλμπουενά), Μασούρας (45′ Χάμες), Μπακαμπού

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More