Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από την Αθήνα στη μαγευτική Καστάνιανη- Πώς δύο χορευτές της Λυρικής άλλαξαν τη ζωή τους

Σε ένα από τα μαστοροχώρια της Κόνιτσας αποφάσισαν να μετακομίσουν και να αλλάξουν άρδην τη ζωή τους, ο Ευθύμης και η Σύνθια. Σε όλη τους τη ζωή χορευτές στη Λυρική σκηνή, μαζί και στο χορό και στη ζωή και κατά τη διάρκεια του lockdown πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Καστάνιανη και να ανοίξουν ένα παραδοσιακό καφενείο. Το ζευγάρι μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για το πώς πήρε την απόφαση να αφήσει την Αθήνα και να αλλάξει τη ζωή του, αλλά και για το πώς έχει διαμορφωθεί πλέον η καθημερινότητά τους.

«Η δουλειά του χορευτή και της χορεύτριας έχει δύο όψεις, την πλευρά που βλέπει ο θεατής, την ομορφιά, την αρμονία, τα φώτα, τη μουσική, από πίσω υπάρχει πολύ σκληρή δουλειά, υπάρχουν ατελείωτες ώρες πρόβας, ατελείωτη ανασφάλεια, μάχη να γίνεις καλύτερος. Εδώ υπάρχει ησυχία, ανοιχτοί χώροι, είμαστε έξω από ένα στούντιο που περάσαμε όλη μας τη ζωή», όπως ανέφερε αρχικά η κ. Σύνθια Φρυδά.

«Η απόφαση ήταν όλο αυτό το τραγικό γεγονός με lockdown, κάποια στιγμή με το που ανοίχτηκαν οι δρόμοι ήταν η ευκαιρία να την αρπάξουμε και να σηκωθούμε να φύγουμε στο χωριό που γεννήθηκα, την Καστάνιανη και ήρθαμε εδώ αν ζήσουμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι., Το σοκ ήταν τρομακτικό μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας στην Αθήνα. Εδώ ελεύθερη ζωή, ποιοτικότατη, όλη η ζωή άλλαξε άρδην», ανέφερε ο κ. Ευθύμης Δούκας και πρόσθεσε:

«Έχουμε ένα υπέροχο χωριό, είναι κομμάτι της ζωής μου. Ήταν ανάγκη για μένα να κάνουμε ένα χώρο να μπορούν οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι να βγούνε, να πιούνε κάτι. Μπορεί για το χορό να μην είμαστε νέοι, για τη ζωή όμως είμαστε».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More