Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρμενία -Αζερμπαϊτζάν: Η κατάπαυση του πυρός κατέρρευσε «εντός λεπτών»

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Αρμενίας συνομίλησαν και συμφώνησαν να λάβουν μέτρα για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Οι εντάσεις και οι εχθροπραξίες αναζωπυρώθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας γύρω από το διαφιλονικούμενο θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Αρμενίας μέσω του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας.

Azerbaijani resources publish footage of a missile salvo on the territory of Armenia. It is not yet possible to confirm the authenticity of the video. pic.twitter.com/8awBHPnrJ7

— AZ (@AZmilitary1) September 12, 2022

Ο αρμένιος υπουργός Άμυνας Σουρέν Παπικιάν δήλωσε πως μίλησε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού και οι δυο τους «συμφώνησαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αζερινά μέσα ενημέρωσης, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συμφώνησαν το πρωί σε κατάπαυση του πυρός, η οποία όμως κατέρρευσε μερικά λεπτά αργότερα.

Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 9 π.μ. τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης και μία πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ωστόσο αζερινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η εκεχειρία παραβιάσθηκε αμέσως μετά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More