Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Βιβλιοδρομίες” με το Μοντεσσοριανό Γυμνάσιο Leibniz από το Ντίσελντορφ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο Leibniz Montessori, συμμετείχε στο Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας «Βιβλιοδρομίες», και οι μαθητές παρέλαβαν τα βραβεία τους στην τελετή απονομής βραβείων, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Τέσσερα βιβλία έδωσαν το εισιτήριο για τρεις ημέρες γεμάτες συναισθήματα, εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Ο κόπος των μαθητών του σχολείου Leibniz Montessori επισφραγίστηκε με ένα ταξίδι στην πατρίδα, την Ελλάδα. Σε αυτό το σχολείο φοιτούν 900 μαθητές, από τους οποίους οι 85 περίπου είναι μαθητές ελληνικής καταγωγής 3ης και 4ης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γερμανία.

Με αυτή την αφορμή γονείς και μαθητές, με τη συνοδεία της άοκνης καθηγήτριας τους κ. Αλεξίας Μυριούνη και της Διευθύντριας του σχολείου κ. Anja Lehmann, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να φιλοξενηθούν από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος εξέφρασε έμπρακτα το ενδιαφέρον για το σχολείο και πρόσφερε στους μαθητές βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια.

Ο βραδινός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης ήταν μια μαγευτική εμπειρία αφού τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε ιστορικά κτήρια της πόλης όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Ακαδημία, η Οικία Σλήμαν, η Παλαιά Βουλή και τα Προπύλαια Πανεπιστημίου. Τα παιδιά βίωσαν εκτός των άλλων την Αλλαγή Φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο και στην Πλάκα, θαύμασαν τα όμορφα κτίρια της Αθηναϊκής Τριλογίας και του Ζαππείου, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τέλος παρακολούθησαν τον 40ό αυθεντικό Μαραθώνιο.

Επέστρεψαν στο Ντίσελντολφ με γεμάτη τη φαρέτρα τους και με στόχο τη συμμετοχή στις Βιβλιοδρομίες 2024 προάγοντας την ελληνική γλώσσα και την αγάπη για το βιβλίο στα Ελληνόπουλα της Ομογένειας.

Ρεπορτάζ: Ελένη Κάραλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More