Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρετανία: Φαβορί και αουτσάιντερ στην κούρσα της διαδοχής – Αντιδράσεις για την επιστροφή Τζόνσον (video)

Στην τελευταία πρωθυπουργική του ομιλία στη Βουλή, ο Μπόρις Τζόνσον άφηνε ανοιχτό το παράθυρο της επιστροφής. Τρεις μήνες αργότερα επιστρέφει εσπευσμένως από τις διακοπές του στην Καραϊβική ως πιθανός υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο φακός τον συνέλαβε με τη σύζυγό του μέσα στο αεροπλάνο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε γιουχαϊσματα από επιβάτες αλλά και κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ. Οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι έχει συγκεντρώσει τις 100 υπογραφές βουλευτών που χρειάζεται για να μπει στην κούρσα, αν και οι αντίπαλοί του αμφιβάλλουν.

Ο Ντέιβιντ Μόρις, βουλευτής των Συντηρητικών απαντώντας σε ερώτηση για το εάν μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να ενώσει το κόμμα απάντησε καταφατικά δηλώνοντας ότι μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Αναζητά συμμάχους ο Τζόνσον

Βρετανικά μέσα εμφανίζουν τον Τζόνσον διατεθειμένο να συνάψει κάποιου είδους συμφωνία με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ο οποίος φέρεται να έχει ήδη μαζί περισσότερους από 100 βουλευτές.

«Ο Ρίσι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι αποδεκτός από το ευρύ κοινό και να επαναφέρει την τάξη και τη σύνεση στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Σάιμον Χαρτ, βουλευτής των Τόρις.

Κι ενώ Τζόνσον και Σούνακ αφήνουν τους υποστηρικτές τους να μιλούν γι’ αυτούς, η πρώην υπουργός Άμυνας Πένι Μόρνταντ βγαίνει μπροστά με ένα προεκλογικό σποτ στο οποίο μιλά για την προσωπική και πολιτική της πορεία στέλνοντας το μήνυμα ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών.

«Όταν μας έλειπαν τα χρήματα, δούλευα σε εργοστάσια και παμπ. Ξέρω τι σημαίνει κόστος ζωής και πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι. Η κοινότητά μου με βοηθούσε πάντα. Και ήταν φυσικό να θέλω να τη βοηθήσω κι εγώ».

Εν αναμονή του κλειδώματος των υποψηφιοτήτων τη Δευτέρα κι ενώ οι Τόρις βουλιάζουν ξανά στην εσωκομματική αναταραχή και εσωστρέφεια, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο του Λονδίνου καταγγέλλοντας τα δεινά του BREXIT και ζητώντας την επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More