Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Από 3,5 έως 3,80€ ανά τεμάχιο θα πληρώσουμε την τιμή της λαγάνας

Ο τρόπος παρασκευής αλλά και η τιμή της ενέργειας έβαλε φωτιά στην τιμή της παραδοσιακής λαγάνας της Καθαρής Δευτέρας, που στο Βόλο η τιμή της ανά τεμάχιο θα κινηθεί από 3,5 έως 3,80€, όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος των Αρτοποιών Κώστας Τσουράπας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη” της ΕΡΤ Βόλου.

Ο κ. Τσουράπας είπε ότι οι τιμές θα είναι γενικά ίδιες με πέρυσι με μια ίσως αύξηση κατά 5%. Πέρυσι οι λαγάνες κόστιζαν 3,30 ως 3,50 €, φέτος η τιμή τους θα είναι 3,50 ως 3,80 € η καθεμιά και αυτό διότι κάθε αρτοποιός έχει το δικό του κόστος και βγάζει τη δική του τιμή.

Τουλάχιστον μισό ευρώ πάνω η τιμή της λαγάνας, σε σχέση με πέρσι

Ακούστε εδώ την συνέντευξη του Προέδρου των Αρτοποιών Κώστα Τσουράπα

Συνεχίζει με καταιγιστικό ρυθμό το λουκέτο των τοπικών φούρνων

Ο Κώστας Τσουράπας πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών ν. Μαγνησίας, δεν άφησε ασχολίαστη την κατάσταση που επικρατεί στα αρτοποιεία της γειτονιάς, τονίζοντας ότι «Πιστεύαμε ότι θα υπήρχε ένα ανάχωμα στην κατάσταση αυτή, αλλά τελικά τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα και η κατάσταση δεν έχει σταματημό. Ο ρυθμός των λουκέτων σε αρτοποιεία του Βόλου είναι καταιγιστικός, με τους επαγγελματίες να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο έκλεισαν συνολικά οκτώ καταστήματα (!), ενώ στον κλάδο υπάρχει πλήρης απογοήτευση παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης με τις επιστροφές στους λογαριασμούς ρεύματος, το ισοζύγιο είναι αρνητικό. , δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τα καταφέρνουν και είναι πάρα πολύ απογοητευμένοι. Το 2023 ξεκίνησε με κλείσιμο ενός ακόμα φούρνου της γειτονιάς, ενώ μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε το κλείσιμο άλλων δυο, που δεν αντέχουν άλλων να δημιουργούν χρέη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More