Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Δίμηνη παράταση στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας διεκδικεί το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβουλίο Θεσσαλίας

Τη δίμηνη παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας (έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2024) διεκδικεί με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης. 

Πιο συγκεκριμένα στην παρέμβασή του ο κ. Μπασδάνης επισημαίνει: «Οι πρωτοφανείς κακοκαιρίες με την ονομασία «DANIEL» και «ELIAS» που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές και ζημίες. 

Πολλές από τις πληγείσες επιχειρήσεις είτε δεν έχουν επαναλειτουργήσει ακόμα είτε υπολειτουργούν, ενώ σε άλλες εργαζόμενοι αναμένουν ακόμη το επίδομα της αναστολής εργασίας τους.

 Σύμφωνα με μία πρώτη έρευνα για την επαναλειτουργία και ανασύνταξη της αγοράς, θα απαιτηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να επανέρθει στην προτεραία κατάσταση.

Την ίδια ώρα τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα υπολογίζονται πάνω από 4.000 στη Θεσσαλία, τα περισσότερα εκ των οποίων αποτελούσαν τον επαγγελματικό εξοπλισμόεπιχειρήσεων.

Τρεις μήνες μετά την πρωτοφανή θεομηνία, επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν τον στόλο τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις βρίσκονται ακόμη για επισκευή στα συνεργεία αυτοκινήτων. 

Για αυτούς τους λόγους αιτούμαστε την δίμηνη παράταση πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2024». 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More