Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος

Ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την έξοδό του από τη χώρα αφέθηκε ο 33χρονος οδηγός μηχανής, που το βράδυ του Σαββάτου παρέσυρε 54χρονο στην οδό Ιάσονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά του.

Ο 33χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Νίκο Παπαπέτρο, δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, υποστηρίζοντας, πως δεν οδηγούσε επικίνδυνα και ο μόνος ελιγμός που έγινε από πλευράς του, ήταν για να αποφύγει τον 54χρονο με το βρέφος.

Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, πως ο 54χρονος κινήθηκε στη μέση του δρόμου και εκτός διάβασης πεζών.

Ο συνήγορος της οικογένειας του βρέφους κ. Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε, πως τόσο οι γονείς, όσο ο παππούς και η γιαγιά βρίσκονται σε ψυχική αποδιοργάνωση, καθώς το τραγικό δυστύχημα έγινε μπροστά στα μάτια τους.

Να σημειωθεί, ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν βγει ακόμη και όταν ελέγχθηκε ο 33χρονος για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» κι ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Η νεκροψία έδειξε, πως η μικρή έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι. Η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 4 μηνών βρέφους έκανε λόγο για βαριά κάκωση κεφαλής, «συμβατή με πτώση εξ ύψους και πρόσκρουση της κεφαλής επί του οδοστρώματος.

Ο Βόλος θρηνεί για το αδικοχαμένο βρέφος, ενώ η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε λίγο μετά τις 11:00 σήμερα, στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο «Κούκος», όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Το κοριτσάκι ήταν αβάπτιστο και δεν έγινε κανονική κηδεία, αλλά διαβάστηκε ευχή πάνω από το μνήμα του.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More