Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Στο Ειδικό Δημ. Σχολείο «Κένταυροι» Τζορτζ Τσούνης και Ζέττα Μακρή

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή υποδέχτηκε τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Κένταυροι» στον Βόλο, για μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την Ειδική Αγωγή.  

Η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια και για την ειδική αγωγή και ο Αμερικανός πρέσβης μαζί με τον πρύτανη κ. Μπιλίνη, τoν διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζο και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστου ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και ανέδειξαν, καθένας από την πλευρά του, την ανάγκη ενίσχυσης της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

Η κ. Μακρή μίλησε για ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει, θα κατοχυρώνει και θα ενδυναμώνει την ειδική εκπαίδευση, μέσα από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν το λειτούργημα της εκπαίδευσής τους. Τόνισε δε ότι «Η ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η διαρκής προσπάθεια για την άρση των εμποδίων στην μάθηση για όλους είναι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ».  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More