Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Σκόνη και ζέστη διαρκείας

Για τουλάχιστον 5 ημέρες θα επιμείνει το κύμα ζέστης και σκόνης, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Έως και την ερχόμενη Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώνει ανοδική πορεία με οροφή τους 29 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, τους 34 με 36 στα δυτικά και τα νότια και τους 32 στην υπόλοιπη χώρα. Η σκόνη δεν θα φτάσει σε ακραίες συγκεντρώσεις ωστόσο η συνεχής και μακρά παρουσία της στην ατμόσφαιρα θα  συμβάλλει στο αίσθημα δυσφορίας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε αραιές νεφώσεις με ελάχιστες τοπικές βροχές στη χωρα και κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι νότιοι στο Iόνιο έως 6 μποφόρ, ανατολικοί στο Aιγαίο έως 5. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει  στα δυτικά και τα νότια τους 32 με 34 βαθμούς, έως 25 με 27 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε αραιές νεφώσεις με λίγες μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς τοπικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More