Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κορέα: Εκατοντάδες κρούσματα από άγνωστη εντερική επιδημία

Η Βόρεια Κορέα ανέφερε την Πέμπτη 17/6 το ξέσπασμα μιας άγνωστης εντερικής επιδημίας σε γεωργική περιοχή.

Αυτή η είδηση ​​επιδεινώνει ακόμη περισσότερο  το απομονωμένο κράτος,  που ήδη αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις τροφίμων και ένα κύμα μολύνσεων από κορονοϊό.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε φάρμακα στη δυτική πόλη Χαεζού την Τετάρτη 15/6 για να βοηθήσει ασθενείς που αντιμετωπίζουν «οξεία εντερική επιδημία», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό  των ασθενών που προσβλήθηκαν και χωρίς να προσδιορίσει την ασθένεια.

«Ο Κιμ τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η επιδημία το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας μέτρα καραντίνας για τα ύποπτα κρούσματα», ανέφερε το KCNA.

Ωστόσο, η COVID-19 εξαπλώθηκε γρήγορα σε έναν πληθυσμό 25 εκατομμυρίων που δεν είναι εμβολιασμένος και το κράτος έχει αναφέρει πάνω από 4,5 εκατομμύρια περιπτώσεις με «πυρετό» και 73 θανάτους, ανάφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Ενότητας της Νότιας Κορέας που ασχολείται με ζητήματα μεταξύ των δύο κρατών, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την έκρηξη, και υπάρχει υποψία ότι είναι χολέρα ή τύφος, ασθένειες που προκαλούνται από μολυσμένο νερό ή φαγητό ή επαφή με μολυσμένο άτομο.

Η Βόρεια Κορέα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  για τον κορονοϊό. τον περασμένο μήνα καθώς οι αρχές αντιμετωπίζουν έλλειψη εμβολίων και άλλων φαρμάκων.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας είπε στους νομοθέτες ότι ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό, όπως ο τύφος, έχουν εξαπλωθεί στη Βόρεια Κορέα ακόμη και πριν ξεσπάσει ο κορωνοϊός. REL

Πηγή:Top Channel

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More