Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα για να αποτρέψει νέο κύμα μεταναστών

Η Γερμανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αυξήσει τους συνοριακούς ελέγχους κατά μήκος των ανατολικών και νότιων συνόρων της, λόγω της αύξησης του αριθμού των μεταναστών.

Το Βερολίνο ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυξημένους ελέγχους σε σημεία διέλευσης με την Τσεχία, Πολωνία και την Ελβετία για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.

«Τώρα είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για να σταματήσει αυτή η σκληρή επιχείρηση», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

Η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά είναι μέρος του χώρου Σένγκεν για ανοιχτά σύνορα, μαζί με τη Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Εντός του χώρου Σένγκεν, οι συνοριακοί έλεγχοι επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και πριν από την εφαρμογή τους, πρέπει να ειδοποιηθούν οι Βρυξέλλες.

Η Γερμανία ενημέρωσε επίσης την ΕΕ για την επέκταση των υφισταμένων ελέγχων στα σύνορα με την Αυστρία, που ξεκίνησαν μετά τη μεταναστευτική κρίση το 2015, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στη Γερμανία.

Οι νέοι έλεγχοι με την Τσεχία, την Πολωνία και την Ελβετία θα διαρκέσουν 10 ημέρες ξεκινώντας από σήμερα και ενδέχεται να παραταθούν έως δύο μήνες το πολύ, ανέφερε το υπουργείο.

Με την Αυστρία οι έλεγχοι θα παραταθούν για έξι μήνες από τις 12 Νοεμβρίου.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στα εσωτερικά σύνορα, όπου δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε ελέγχους», είπε η Φέιζερ, τονίζοντας τη σημασία των κοινών ευρωπαϊκών κανόνων.

Η Γερμανία αύξησε τους ελέγχους ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με την Πολωνία και την Τσεχία τον Σεπτέμβριο, διπλασιάζοντας τον αριθμό των ελέγχων για την καταπολέμηση της εισροής νέων μεταναστών.

Τον Σεπτέμβριο, η Γερμανία κατέγραψε πάνω από 250.000 αιτήματα ασύλου μόνο από τον Ιανουάριο, περισσότερα από ό,τι ολόκληρο το έτος 2022.

Πηγή: REL, abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More