Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για όγδοη χρονιά στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Η συλλογική προσπάθεια των τελευταίων 20 ετών ενέταξε για 8η χρονιά τον Γιώργο Καραγιαννίδη, καθηγητή τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών- υπολογιστών Α.Π.Θ. στην λίστα με τους πλέον σημαντικούς επιστήμονες σε όλον τον κόσμο.

Μια μεγάλη επιτυχία δεν έρχεται τυχαία. Τα τελευταία 10 χρόνια ο κ. Καραγιαννίδης ασχολείται με τα ασύρματα δίκτυα 4G και 5G, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια η επιστημονική του ομάδα ετοιμάζει το 6G, το οποίο θα κυριαρχήσει, με εφαρμογές σε πολλούς τομείς των επικοινωνιών, και δη των μεταφορών. Όπως εξηγεί τα κινούμενα οχήματα στους δρόμους θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ένα είδος επικοινωνίας, και έτσι θα αποφεύγονται π.χ. τα τροχαία δυστυχήματα.

Μετά το 2025 το δίκτυο 5G θα καλύπτει πάνω από το 50% της χώρας, αναφέρει ο κ. Καραγιαννίδης, που βλέπει την δουλειά του να εξαπλώνεται σε κάθε σπίτι και επιχείρηση.

Με ένα τέτοιο επιστημονικό έργο είναι απορίας άξιο ότι παράλληλα ο κ. Καραγιαννίδης επιδίδεται και στην συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων.

«Όλοι οι άνθρωποι δημιουργούν στο μυαλό τους φανταστικές ιστορίες και θέλουν να τις μεταφέρουν στο χαρτί», σημειώνει. Το βιβλίο “Η καρδιά μου το όπλο σου“, αφορά ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που απαιτούσε έρευνα και ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, όταν ο χρόνος έτρεχε πιο αργά για όλους.

Η οργάνωση του χρόνου μεταξύ εργασίας και συγγραφής είναι το μυστικό για δυο παράλληλες και απαιτητικές εργασίες, εξηγεί ο κ. Καραγιαννίδης.

Ο χρόνος της ζωής μπορεί να αξιοποιηθεί ή να σπαταληθεί. Όταν ορισμένοι χρειάζονται χρόνο για να τον “σκοτώνουν”, να βγάζουν σέλφι, προκειμένου να επιδείξουν τις ταξιδιωτικές τους περιπέτειες, να διασκεδάζουν σε χορούς και πανηγύρια, να απολαμβάνουν καφέδες και ανούσιες- αδιέξοδες συζητήσεις δια ζώσης, ατελείωτες ώρες αποστολής “Likes”, κάποιοι παράγουν έργο, που δεν είναι  απλώς μέσο προσπορισμού, αλλά βοηθά την ανθρωπότητα να αποκτήσεις γνώσεις και ικανότητες να προχωρήσει στο μέλλον.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More