Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή Φυσικών Επιστημών στο Ρέθυμνο

Οι Φυσικές Επιστήμες γιορτάζουν στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου και προσκαλούν τους πολίτες σε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική συνάντηση γνωριμίας με την ποικιλία και την πολλαπλότητα των εφαρμογών τους στην καθημερινή ζωή.

Τη γιορτή διοργανώνει το Ε.Κ.Φ.Ε. Ρεθύμνου, δομή της Δ.Ε. Ρεθύμνου που υποστηρίζει την εργαστηριακή διδασκαλία των Φ.Ε., σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του ΕΛΜΕΠΑ, το κέντρο Science in the City με το Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση που υποστηρίζεται από το Τμήμα Παιδείας και του Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης, θα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, συμπολίτες κι επισκέπτες, μια προσέγγιση απομυθοποίησης των μυστηρίων της φύσης, μέσα από τη συμβολή της ανθρώπινης σκέψης και της σύγχρονης επιστήμης. Οι Φυσικές Επιστήμες διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής μας και καθορίζουν το μεγαλύτερο πλήθος των ανθρώπινων δραστηριοτήτων: στην υγεία, στην επικοινωνία, στην εργασία μας, στη διαβίωση στα σπίτια μας. Ακόμα όμως και σε πολιτισμικό επίπεδο είναι σημαντικές αφού μας δίνουν μεθοδολογικά εργαλεία για να ερμηνεύουμε το σύμπαν και να νοηματοδοτήσουμε τις πράξεις αλλά και την ύπαρξη μας.

Με αυτές τις σκέψεις, οι διοργανωτές της Γιορτής Φυσικών Επιστημών, σχεδίασαν ένα πρόγραμμα δράσεων που θα υλοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στην πλατεία Μικρασιατών, στο «Σπίτι Πολιτισμού», το οποίο περιλαμβάνει παιχνιδοπειράματα, εργαστηριακές δραστηριότητες για μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς, δραστηριότητες STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, παιχνίδια Φ.Ε και συζητήσεις.

Στόχος των δράσεων είναι η ψυχαγωγία, η ενημέρωση, η έμπνευση και η ευαισθητοποίηση, ιδιαίτερα των νέων, αλλά και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της σχέσης Επιστήμης – Ψευδοεπιστήμης

Διότι η επιστήμη εκτός από εργαστηριακό μάθημα στις σχολικές αίθουσες, είναι δυναμικό και αναπόσπαστο μέρος της ζώσας καθημερινότητας όλων μας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More