Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γώγος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Δεν έκανε θέατρο ο Χουάνκαρ, είχε απώλεια ακοής – Δεν δέχθηκα καμία πίεση» – Σε ποια περίπτωση θα συνεχιστεί ο αγώνας (video+audio)

Την ύπαρξη δύο γνωματεύσεων για την κατάσταση της υγείας του Ισπανούς μπακ διέψευσε ο γιατρός του ντέρμπι, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αποκάλυψε όσα έγιναν στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μετά τη διακοπή του ντέρμπι.

Ο Χρήστος Γώγος τόνισε ότι ο Χουάνκαρ είχε αστάθεια και σε πρώτη φάση ανέφερε στον διαιτητή Μαρέσκα ότι η κατάστασή του δεν είναι καλή. Σταδιακά -σύμφωνα με τον ίδιο- η κατάσταση του βελτιώνονταν αλλά δεν μπορούσε να πάρει απόφαση για το αν ο παίχτης είναι σε θέση να συνεχίσει, χωρίς να γίνουν πρώτα εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι δε δέχτηκε την παραμικρή πίεση, ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο Χουάνκαρ ακραίος αμυντικός να προσποιείται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Μάλιστα, τόνισε πως στην πρώτη εξέταση ο παίκτης του Παναθηναϊκού είχε απώλεια ακοής.

Τέλος, ο γιατρός του αγώνα δεν έκρυψε την πικρία του για τον καννιβαλισμό προς το πρόσωπο του που ακολούθησε τη διακοπή του αγώνα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το φύλλο αγώνα του ντέρμπι που συμπλήρωσε ο Ιταλός ρέφερι Μαρέσκα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο φύλλο αγώνα:

Ενώ διακόπηκε ο αγώνας, έπεσαν κροτίδες από οπαδούς του Ολυμπιακού. Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Χουάνκαρ), που βρισκόταν έξω από τον αγωνιστικό χώρο, στην περιοχή προθέρμανσης, ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο κροτίδων. Μετά από περίπου πέντε λεπτά εξέτασης του παραπάνω ποδοσφαιριστή, οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν στο ιατρείο και όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Μίλησα με τον γιατρό του αγώνα και μου είπε ότι ο παίκτης ν. 3 του Παναθηναϊκού από το θόρυβο της κροτίδας είχε είχε προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί.

Στη γνωμάτευσή του ο γιατρός του αγώνα κ. Γώγος αναφέρει μεταξύ άλλων:

Μια κροτίδα έσκασε κοντά στον παίκτη με το ν. 3 προκαλώντας την προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί. Δεν μπορούσε να σταθεί ή να σηκωθεί και μέσα στο γήπεδο είχε οριζόντιο νυσταγμό λόγω του θορύβου από την κροτίδα. Ζήτησα να μεταφερθεί στο ιατρείο πράγμα που έγινε. Στο ιατρείο ο ασθενής είχε αστάθεια ακόμη, καθώς και έκπτωση ακοής. Επανεξετάσαμε στα επόμενα 60 λεπτά και διαπιστώσαμε ότι ο παίκτης βελτιώθηκε ως προς την ακοή του, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί.

Ιωσήφ Νικολάου: «Αν δεν προκύψει υπαιτιότητα καμίας ομάδας προβλέπεται η συνέχιση του ντέρμπι»

Στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων των 6 μ.μ. μίλησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ιωσήφ Νικολάου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Την προσεχή Τετάρτη λογικά θα κληθούν οι δύο ομάδες στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα και θα αποφασισθεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 48 ωρών με ποιού υπαιτιότητα διεκόπη η αναμέτρηση.

Πρέπει να τονίσουμε ότι αν διαπιστωθεί ότι ο αγώνας δεν διεκόπη με υπαιτιότητα κάποιας από τις δύο ομάδες, το άρθρο 21 του Κώδικα προβλέπει την συνέχιση του αγώνα από το σημείο που διεκόπη».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More