Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δερβενοχώρια: Τεράστιο μέτωπο φωτιάς με κατεύθυνση προς την Μάνδρα Αττικής (βίντεο)

Τεράστιο είναι το μέτωπο της φωτιάς κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας κοντά στα εργοστάσια των τσιμέντων στην περιοχή των Δερβενοχωρίων με κατεύθυνση προς την Αθήνα και ειδικότερα προς την Μάνδρα Αττικής εξαιτίας του πολύ δυνατού ανέμου που πνέει στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος στο δύσβατο και δύσκολο σημείο, όπου υπάρχει χαράδρα και μαίνεται η φωτιά, πετούσαν μέχρι τις βραδινές ώρες τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που προσπαθούσαν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν επι τόπου ισχυρές επίγειες δυνάμεις για να αποσοβήσουν τον κίνδυνο να εισέλθει η πυρκαγιά σε οικισμούς. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολο, ξεπροβάλλουν από παντού νέες εστίες φωτιάς, ο καπνός είναι πολύ πυκνός, το μέτωπο είναι χιλιόμετρων, η βλάστηση είναι πάρα πολύ ψηλή με αποτέλεσμα της συνεχής αναζωπύρωσής και οι πύρινες γλώσσες να είναι ύψους πολλών μέτρων.

Η φωτιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννη Αρτοποιό που μίλησε στην ΕΡΤ, βρίσκεται κοντά στο χωριό Πάνεκτος και η πυροσβεστική υπηρεσία καταβάλει προσπάθεια να ανακόψει την φωτιά μέχρι τις πρωινές ώρες οπότε και θα πετάξουν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται οτι στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούσαν μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος, Κώστας Νούσσης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More