Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος – Ανδρέας Ξανθός: Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ

Tο πρόγραμμα για το νέο ΕΣΥ παρουσίασε από την Σάμο ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και νυν τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέροντας ότι η χώρα χρειάζεται νέο ΕΣΥ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και θα υποστηρίζεται από νέους πόρους.

Ο κ. Ξανθός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα υγειονομικά θέματα και κυρίως τις δημόσιες δομές υγείας.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε, ότι η υποστελέχωση του ΕΣΥ απαιτεί προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό, συνθήκες μόνιμης αναπλήρωσης όσων συνταξιοδοτούνται με μόνιμο προσωπικό, νέο πλέγμα κινήτρων οριζόντια σε όλους, στοχευμένες προσλήψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ειδική επεξεργασία για κίνητρα στους νησιώτες όπως το Υγειονομικό Ισοδύναμο που αφορά στην κάλυψη των εξόδων του ταξιδιού, που θα πραγματοποιούν οι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών για ιατρικούς λόγους.

Τέλος ανακοίνωσε, ότι θα υπάρξουν αυξήσεις της τάξης του 65% στον μισθό του νεοδιόριστου ιατρού επιμελητή β’ και αντίστοιχα σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός υγείας τόνισε ότι έχει κοστολογηθεί η χρηματοδότηση που πρέπει να υπάρξει για ποιοτική αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών είπε ότι ο λαός πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε μία πολιτική που ενισχύει την κοινωνική ισότητα, βοηθάει τους αδύναμους η στην πολιτική που εφαρμόζει η Ν.Δ, δηλαδή της ανισότητας και της φτωχοποίησης. «Μαζί με την κοινωνία μπορεί η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις να βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, όχι σε μια λογική πελατειακών σχέσεων, ευνοιοκρατίας, ρουσφετοκρατίας και εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και επιδιώξεων. Αυτή ήταν πάντα η δική μας κρίσιμη διαχωριστική γραμμή, να υπηρετούμε από τις θέσεις ευθύνης και από τις θέσεις θεσμικής εκπροσώπησης το συλλογικό κοινωνικό συμφέρον» τόνισε με έμφαση. Ο βουλευτής Ρεθύμνου ανέφερε, ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετά τις εκλογές να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας καθώς όπως τόνισε το μοντέλο των αυτοδύναμων κυβερνήσεων έχει χρεοκοπήσει αν αναλογιστεί κανείς ότι από τις 27 χώρες της Ε.Ε οι 23 έχουν κυβέρνηση συνεργασίας. Δήλωσε ότι είναι διακριτές οι πολιτικές επιλογές και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει κυβέρνηση για τον έναν η τους πολλούς. Ο κ. Ξανθός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Σάμο μίλησε στην εναρκτήρια προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος ενώ παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο για τον Ν. Σάμου με τους υποψηφίους, Πένυ Δεμερτζή, Σταμάτη Βαρδαρό και Μανόλη Κάρλα.Την Πέμπτη το πρωί ο Βουλευτής Ρεθύμνου συνοδευόμενος από τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιόδευσε στα Κέντρα Υγείας του νησιού, στο Κέντρο Πρόληψης « Ο ΦΑΡΟΣ» και τέλος επισκέφτηκε το Νοσοκομείο του νησιού και συνομίλησε τόσο με τη διοικήτρια όσο και τους εργαζόμενους στους οποίους ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More