Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάσωση τραυματισμένης αλεπούς σε χαράδρα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Τραυματισμένη αλεπού που εντοπίστηκε σε χαράδρα στο Φίλυρο έτυχε της καλύτερης δυνατής φροντίδας χάρη στην ευαισθησία και φιλοζωία πολιτών και εθελοντών. Την ίδια ώρα Αστυνομικοί του Τμήματος Ωραιοκάστρου συνέλαβαν έναν 38χρονο και αναζητούν τον αδερφό του, με την κατηγορία της παραμέλησης και κακοποίησης δύο σκύλων.

Όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης εντόπισε σε χαράδρα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης μια τραυματισμένη αλεπού. Μίλησε καθησυχαστικά στο άγριο ζώο, που έμοιαζε να εκλιπαρεί για βοήθεια, λίγο πριν μεταφερθεί από τον διασώστή του στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής, κοντά στη Σίνδο. Οι εθελοντές του κέντρου κινητοποιήθηκαν και η λαβωμένη αλεπουδίτσα δέχτηκε άμεσα τις πρώτες βοήθειες.

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για την αλεπού που φέρει βαριά τραύματα από δαγκώματα σκυλιών ή άλλης αλεπούς.

Την ώρα ωστόσο που η αλεπού τυγχάνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας χάρη στην ευαισθησία και φιλοζωία πολιτών και εθελοντών, ένα άλλο περιστατικό στο Ωραιόκαστρο φέρνει στην επιφάνεια μία ακόμα περίπτωση παραμέλησης και κακοποίησης δύο σκύλων.

Τα ζώα βρέθηκαν να διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες, στο εσωτερικό και το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος φέροντας σημάδια εγκατάλειψης. Αστυνομικοί του Τμήματος Ωραιοκάστρου και αρμόδιο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης που μετέβησαν στο διαμέρισμα χθες το απόγευμα μετά από καταγγελία συνέλαβαν έναν 38χρονο και αναζητούν τον αδερφό του, ιδιοκτήτη του ενός σκυλιού.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More