Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Μάτσας πριν από τη συναυλία στο Ηρώδειο: «Θα είναι μια υπέροχη βραδιά με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ» – Δηλώσεις των ερμηνευτών

«Η μουσική δρα μ’ έναν τρόπο, όχι με τη λογική μας και το μυαλό μας, αλλά μέσα από την καρδιά μας και τα συναισθήματα μας. Και έτσι με έναν τρόπο μας διαπερνά και μας εξυψώνει σε εποχές δύσκολες σαν τη σημερινή. Ελπίζουμε ότι ο καιρός θα μας επιτρέψει αύριο, όπως δείχνει…», είπε ο συνθέτης Μίνως Μάτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, με αφορμή την αυριανή συναυλία του στο Ηρώδειο με τίτλο: «Η μουσική αθέατη μέσα μας».

Ενώ πρόσθεσε: «Προσευχόμαστε παράλληλα για όλη την Ελλάδα να μην υπάρχουν καταστροφές και ζημιές όπως την προηγούμενη φορά.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία παρακολουθώ χρόνια – και με τον Μίλτο Λογιάδη στη διεύθυνση, αλλά και με όλους τους συντελεστές και τους τραγουδιστές, να έχουμε μια υπέροχη βραδιά».

«Ο τίτλος αυτός προέρχεται από το ποίημα του Ελύτη “Ελένη” και όταν το διάβαζα το καλοκαίρι είπα ότι πραγματικά αυτός είναι ο τίτλος συναυλίας», είπε ακόμη.

Για το τι θα ακουστεί στη συναυλία, είπε:

«Έχω συγκεντρώσει τις ωραιότερες μουσικές μου από τον κινηματογράφο, από το “Νησί”, από την τηλεόραση, από την “Ευτυχία”, από πολλές πολλές ταινίες, από το θέατρο και τα αγαπημένα μου τραγούδια, ερμηνευμένα από τους υπέροχους τραγουδιστές, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελεονώρα Ζουγανέλη, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και την Μυρτώ Βασιλείου, ενορχηστρωμένα διαφορετικά, με έναν τρόπο, θα έλεγα ανάλαφρο – και ιδωμένα με έναν καινούργιο τρόπο».

Ως προς το τι τον κάνει πια πιο εξωστρεφή, δεδομένου ότι δεν εμφανίζεται στη σκηνή, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, εξήγησε:

«Ένα κομμάτι μου είναι εσωστρεφές, γιατί ξέρετε, οι συνθέτες κλεινόμαστε στο στούντιο, στο δωμάτιο και γράφουμε. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι το οποίο είναι η επαφή με το κοινό που πραγματικά το είχαμε κλείσει για πολλά χρόνια και μόνο τα τελευταία χρόνια, έχω κάνει κάποιες εμφανίσεις. Είναι κάτι το οποίο μου δίνει τεράστια χαρά η επαφή με το κοινό, διότι εισπράττω τα συναισθήματα που εκείνοι περνούν από τη μουσική μου κι αυτό με κάνει πραγματικά πολύ χαρούμενο».

Τι λένε οι συντελεστές στην ΕΡΤ

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο θα γεμίσει με μουσικές του βραβευμένου συνθέτη Μίνωα Μάτσα. Ερμηνευτές των αγαπημένων τραγουδιών του θα είναι ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Μυρτώ Βασιλείου, συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ αλλά και του ίδιου του συνθέτη στο πιάνο. 

«Επειδή από μικρός μου έφερε τα πρώτα του τραγούδια του έδειξα και εγώ μία φιλική διάθεση και του είπα, ναι μπορείς να το βγάλεις και ευτυχώς το έκανε πάνω από κάθε προσδοκία» δήλωσε ο ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας στην ΕΡΤ.

«Είναι και η πρώτη φορά που βρισκόμαστε μαζί με τον Μίνω. Θα ακούσουμε τραγούδια δικά του και μουσικές που έχουν ντύσει σίριαλ, ταινίες, μουσικές παραστάσεις» ανέφερε η ερμηνεύτρια Ελεονώρα Ζουγανέλη στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Για μένα είναι πρωτόγνωρο που συμπράττω μέσα από το έργο του Μίνου με αυτή την ορχήστρα και νομίζω αυτοί που θα είναι εκείνο το βράδυ στο Ηρώδειο δεν θα το ξεχάσουν ποτέ» είπε ο τραγουδιστής Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

«Είμαι ενθουσιασμένη, γιατί αύριο θα ακούσουμε με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο τα τραγούδια του Μίνωα Μάτσα. Είναι τεράστιο δώρο αυτό που μου έχει κάνει» ανέφερε η ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου.

«Θα είναι μία αποκάλυψη για το κοινό, γιατί τον γνωρίζουν μεμονωμένα οι άνθρωποι και δεν έχουν δει το συνολικό του έργο και πιστεύω ότι θα είναι μία ευκαιρία για να εκτιμηθεί το έργο που έχει κάνει» είπε ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης.

Οι ενορχηστρώσεις φέρουν την υπογραφή των Γιάννη Γκίκα, Αντώνη Σουσάμογλου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο τιμώμενος συνθέτης.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Άντζυ Κούκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More