Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: 17ος διαγωνισμός Οίνων και Αποσταγμάτων για ερασιτέχνες οινοπαραγωγούς

Στη Δράμα πραγματοποιήθηκε ο 17ος Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης». Στις κατηγορίες οίνων που διαγωνίστηκαν, περιλαμβάνονται οι Λευκοί – Ροζέ (ανεξαρτήτως χρονιάς), οι Ερυθροί Φρέσκοι Οίνοι του 2023 και οι Ερυθροί Παλαιωμένοι Οίνοι (προγενέστεροι του 2023), δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Θανάσης Κύρτσης διοργανωτής του διαγωνισμού.

Ο σύλλογός “Άμπελος και οίνος της Ηδωνίδας γης” ιδρύθηκε στα τέλη του 2004 από ανθρώπους με αγάπη για το αμπέλι και το κρασί. Ό,τι έχει να κάνει με τη βελτίωση-ανάπτυξη των ποικιλιών αμπέλου καθώς και την παραγωγή οίνου είναι ο κύριος σκοπός του. Παράλληλα, ο σύλλογος οργανώνει διάφορες σχετικές εκδηλώσεις όπως διαλέξεις που αφορούν την άμπελο και τον οίνο, καθώς και εκπαιδευτικές εκδρομές, πρόσθεσε.
Κύρια εκδήλωση είναι η γευσιγνωσία ερασιτεχνών οινοποιών, η οποία καθιερώθηκε ήδη σαν θεσμός και πρόκειται να ενταχθεί στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας σαν παράλληλη εκδήλωση. Επίσης ο σύλλογος μας είναι συνδιοργανωτής μαζί με τοπικούς φορείς και με την έγκριση του Υπ. Πολιτισμού στη “Διονυσιακή Πανσέληνο στην Ηδωνίδα Γη”, κατέληξε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More