Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά το 6ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ για την ελληνική παράδοση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, διοργανώνει το 6ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων, με τίτλο: «Μουσικές περιπλανήσεις στη παράδοση του τόπου μας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στις 2 και 3 Απριλίου 2024, με ώρα έναρξης στις 8:30 το πρωί.

Το Φεστιβάλ έχει ως βασικό θέμα την παραδοσιακή μουσική και στοχεύει στη βιωματική σύνδεση του μαθητικού δυναμικού με τα δημοτικά τραγούδια που διατηρούνται ακόμη και τα οποία έχουν αναφορές σχετικές με τις κρίσιμες στιγμές της ζωής, τις εθνικές εορτές, αλλά και τα θρησκευτικά πανηγύρια των Ελλήνων.

Το φετινό Φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου: «Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους», το οποίο ίδρυσε και συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  και θα συμμετάσχουν σε αυτό, πέραν των μαθητικών χορωδιών των σχολικών μονάδων της Λάρισας, και άλλες σχολικές μονάδες – μέλη του Δικτύου, από την υπόλοιπη Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More