Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δρομολογείται η παραχώρηση του στρατόπεδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων

Στην άμεση παραχώρηση από το ΥΠΕΘΑ του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων αναφέρθηκε στη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη, θα παραχωρηθούν τελικά 52 αντί 54 στρεμμάτων, με αντίτιμο 75.000 ευρώ ανά έτος. Ο Δήμαρχος το υπουργείο ζητά τη διατήρηση των δύο υφιστάμενων ακινήτων στη ΒΑ πλευρά (κτήριο στρατολογίας, κτήριο στρατιωτικής μπάντας) επιφάνεια συνολικής έκτασης 2 στρεμμάτων, τα οποία χρειάζεται.

Ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οριστική επίλυση ενός θέματος που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι οι χρήσεις του ακινήτου, θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στα μέσα Δεκεμβρίου η πρόσβαση στον Δημοτικό Κήπο

Στο μεταξύ, στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι ανοικτός για τους επισκέπτες, ο Δημοτικός Κήπος Χανίων.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας” Γρηγόρη Αρχοντάκη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Καλογριδάκης υπενθύμισε ότι το έργο προβλέπονταν μεν να παραδοθεί στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο ο εργολάβος ζήτησε την προβλεπόμενη στην σύμβαση παράταση ενός μήνα.
Μέχρι τότε, ο Δημοτικός Κήπος θα είναι επισκέψιμος, χωρίς να αποκλείεται η συνέχεια κάποιων εργασιών, που δεν θα συνιστούν εμπόδιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More