Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕ: Ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νίκολας Σμιτ είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές

Ο Λουξεμβούργιος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Νίκολας Σμιτ είναι ο υποψήφιος εκ μέρους των Σοσιαλιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές από τις οποίες θα προκύψουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κορυφαίες θέσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Νίκολας Σμιτ Ευρωπαίος παρουσίασε την υποψηφιότητά του για να ηγηθεί της σοσιαλιστικής οικογένειας της Ευρώπης στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024.

«Επιβεβαιώνω ότι ο Νίκολας Σμιτ πληροί τα απαραίτητα κριτήρια για να είναι κοινός υποψήφιος του PES για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προτάθηκε από το LSAP Λουξεμβούργου και έχει υποστηριχθεί ευρέως από τα πλήρη μέλη του PES. Την επόμενη εβδομάδα, η Προεδρία του PES θα επικυρώσει επίσημα την υποψηφιότητά του» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του PES και Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τον κοινό υποψήφιο, Τζιάκομο Φίλιμπεκ.

Πρόσθεσε ότι «μόλις γίνει αυτό, ενωμένοι ως οικογένεια, προχωράμε στο εκλογικό μας συνέδριο. Στη Ρώμη, ο Νίκολας Σμιτ θα παρουσιαστεί στη συνέχεια για να εκλεγεί ως κοινός υποψήφιος του PES, ξεκινώντας την εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024. Οι αντιπρόσωποι θα ψηφίσουν επίσης για την έγκριση του μανιφέστου του PES – το σχέδιό μας για μια πιο προοδευτική Ευρώπη».

Επισημαίνεται ότι το εκλογικό συνέδριο του PES θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 2 Μαρτίου 2024.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More