Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου από μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης απέτισαν φόρο τιμής στους Κύπριους αγωνιστές του 1955. Πρόκειται για την καθιερωμένη πια εδώ και 11 χρόνια μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Κύπριους αγωνιστές της ελευθερίας.

«Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, αυτή η δυναμική, αυτή η απόφαση για αγώνα συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίζεται εξαιτίας τη τουρκικής κατοχής», ανέφερε ο Κώστας Σταματάρης, αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Ενώσεων Ελλάδας.

Οι μαθητές τραγούδησαν έπαιξαν θεατρικά δρώμενα και απήγγειλαν ιστορικές αφηγήσεις.

«Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης τιμούν τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου της περιόδου ’55-’59, είναι μια πολύ σημαντική περίοδος της ιστορίας της Κύπρου, η οποία, όμως συνδέεται άμεσα με την Ελλάδα», σχολίασε ο Θωμάς Μπαχαράκης, αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι χαρά μας, που τα νέα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Κύπρου, την ιστορία της Ελλάδας», είπε η Σμαράγδα Φαρύδου, καθηγήτρια 2ου πρότυπου γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπουργός παιδείας αθλητισμού και νεολαίας της Κύπρου. «Είναι για μας πολύ συγκινητικό ότι οι εκδηλώσεις αυτές ενεργοποιούν τη νεολαία, τα παιδιά, τους ενήλικες και τους μεταλαμπαδεύουν αξίες και αρχές, που έχουν να κάνουν με τον ευρύτερο ελληνισμό», δήλωσε η Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε  από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More