Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρουκέτα χτυπά σπίτι στη Γάζα σε συνέχεια των αεροπορικών επιθέσεων (video)

Καθώς οι διασυνοριακές μάχες μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μαχητών με έδρα τη Γάζα έφτασαν στην τέταρτη ημέρα, ο ισραηλινός στρατός αύξησε την πίεση στη Γάζα καταστρέφοντας σπίτια.

Πέντε σπίτια έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής σε αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησαν τις προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους.

Ωστόσο, 13 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τρεις ηγέτες της μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ορισμένες από τις συζύγους τους, τα παιδιά τους και γείτονές τους σκοτώθηκαν σε ξαφνικές αεροπορικές επιδρομές που πυροδότησαν αυτόν τον γύρο μαχών νωρίς την Τρίτη.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατευθύνονται σε σπίτια που χρησιμοποιούνται από την Ισλαμική Τζιχάντ ως κέντρα διοίκησης για την ενορχήστρωση επιθέσεων με ρουκέτες ή σε σπίτια μαχητών της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας.

Στην Beit Lahiya, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν το σπίτι της οικογένειας Taha, γεμίζοντας την περιοχή με καπνό και σκόνη. Ο ιδιοκτήτης του, Ahmed Taha, αρνήθηκε τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι το σπίτι χρησιμοποιούνταν από παλαιστινιακές μαχητικές ομάδες.

Το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Στέγασης στη Γάζα ανέφερε ότι 47 κατοικίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ 19 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στις τριήμερες μάχες μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ σκοτώθηκαν 31 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 13 άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η Ισλαμική Τζιχάντ έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες, ενώ ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έχουν σφυροκοπήσει τις υποδομές των μαχητών στον αποκλεισμένο θύλακα.

Πηγή: AP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More