Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εν αναμονή «διαζυγίου» στον ΣΥΡΙΖΑ – Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

Το διαζύγιο μεταξύ των διαφωνούντων και της προεδρικής πτέρυγας αναμένεται να επισφραγιστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΚ όπως συγκλίνουν όλα τα δεδομένα. Κείμενο με 1300 υπογραφές μελών του κόμματος με τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» αποτελεί την προαναγγελία για αποχωρήσεις από το κόμμα, ενώ περιγράφεται και η δημιουργία ενός νέου φορέα.

Στο κείμενο – που συνυπογράφουν μεταξύ άλλων και οι κ. Τσακαλώτος,κ. Σκουρλέτης, κ. Φίλης, κ. Βούτσης, κ. Ξανθός και Βίτσας – επιτίθενται με σφοδρότητα στον πρόεδρο του κόμματος και χαρακτηρίζουν απάτη το μύθο Κασσελάκη.

«Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη.
ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”. Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς», γράφουν.

Προσπάθεια έστω και την ύστατη στιγμή να γεφυρωθεί το χάσμα επιχειρεί ο Γιάννης Δραγασάκης προτάσσοντας σε επιστολή του 6 σημεία. 

«Το κόμμα κηρύσσεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». ….Οι διαγραφές που έχουν ανακοινωθεί αποσύρονται και τα όποια θέματα τίθενται και συζητούνται εντός των οργάνων με πολιτικούς όρους… Στο κόμμα δεν υπάρχουν «προεδρικοί» και “αντιπροεδρικοί”  ούτε “υπονομευτές” και “Ηρακλείς” του Προέδρου», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε από την πλευρά του πως «Για όσα αναφέρονται στην επιστολή, αλλά και για όσα έχουν συμβεί αμέσως μετά την προεδρική εκλογή, θα τοποθετηθώ αναλυτικά και με σαφήνεια στην κεντρική επιτροπή».

Στάση αναμονής τηρούν τα στελέχη της προεδρικής πτέρυγας ενόψει της καθοριστικής -για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασης- της ΚΕ, ενώ δε λείπουν και οι αιχμές από άλλα στελέχη για το περιβάλλον του προέδρου.

Μέσα σε αυτό σκηνικό η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Έλενας Ακρίτα, της Νίνα Κασιμάτη και του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Θεσμικό λάθος καταλόγισε ο Στέλιος Κουλογλου στον Στέφανο Κασσελάκη για την απουσία του από την εκδήλωση προς τιμήν του πρώην ΠΘ, Κώστα Σημίτη.

Επαφές Κασσελάκη με επαγγελματικούς φορείς

Με στόχο την εξωστρέφεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με επαγγελματικούς φορείς αναδεικνύοντας θέματα αιχμής όπως η φορολογία, το Ταμείο Ανάκαμψης και το  ΕΣΠΑ, ασκώντας δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More