Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των Τεμπών – Επιπλέον «φίλτρα» στην επιλογή διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου

Την αποδοχή της πρότασης για εξεταστική επιτροπή του ΚΚΕ για τα Τέμπη, το νομοσχέδιο για την επιλογή των διοικητών οργανισμών του Δημοσίου και το παρασκήνιο της εκδήλωσης για τον Κώστα Σημίτη, σχολίασε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των Τεμπών. (…) Ζήτημα που διερευνά η δικαιοσύνη και θα απαντήσουμε θεσμικά. Ήδη έχει κατατεθεί μία πρόταση και η κυβέρνηση απάντησε θετικά στην πρόταση του ΚΚΕ», τόνισε.

«Βάζουμε επιπλέον “φίλτρα” στην επιλογή διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου» υπογράμμισε η υπουργός. «Η αξιωματική αντιπολίτευση είπε “όχι” σε όλα. Εμείς διορθώνουμε παθογένειες ετών στην επιλογή διοικήσεων στο Δημόσιο», συμπλήρωσε.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι θα είναι «τεράστια η εμπειρία που θα αποκομίσει κάποιος με τη διοίκηση Δημόσιου φορέα».

Αναφορικά με τον μεγάλο «ντόρο» που προκλήθηκε μετά την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Εκείνη την ημέρα έλαβαν χώρα παράλληλα δύο εκδηλώσεις: μία προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου και ταυτόχρονα μία εκδήλωση προς τιμήν ενός πρωθυπουργού της χώρας μας, ο οποίος υπηρέτησε για οχτώ χρόνια ως πρωθυπουργός. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να πάει και στις δύο νομίζω ότι είναι δείγμα κατεξοχήν πολιτικού πολιτισμού, δείγμα διαλόγου».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More