Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζαπορίζια: Έφτασε στον πυρηνικό σταθμό η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) έφθασαν σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Δημοσιογράφος του Reuters είδε την ομάδα του ΔΟΑΕ να φθάνει στον σταθμό σε μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή με ισχυρή παρουσία Ρώσων στρατιωτών σε κοντινή απόσταση.

Η αντιπροσωπεία είχε αντιμετωπίσει καθυστερήσεις έπειτα από πληροφορίες για συγκρούσεις νωρίτερα σήμερα γύρω από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, τον οποίο κατέλαβε η Μόσχα τον Μάρτιο.

Πριν από λίγο η ουκρανική κρατική εταιρία πυρηνικής ενέργειας Energoatom επιβεβαίωσε, με ανάρτησή της στο Telegram, την άφιξη της αντιπροσωπείας του ΔΟΑΕ στον σταθμό.

Διαρκή παρουσία στον πυρηνικό σταθμό εξετάζει ο ΔΟΑΕ

Την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο διαρκούς παρουσίας στον ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία θα εξετάσει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι.

«Υπάρχει αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα και σήμερα το πρωί, ως πολύ πρόσφατα, (ως) πριν από λίγα λεπτά (…) όμως ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά και έχοντας φτάσει τόσο μακριά, δεν σταματάμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει η αποστολή με επικεφαλής τον ίδιο για να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρηνικό θρίλερ στη Ζαπορίζια: Τα τρία μέτωπα και οι δύο νέες προβλέψεις για το τέλος του πολέμου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More